Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΒΕΠ Δεν είναι απαραίτητη η υποχρεωτικά καθολική αναστολή λειτουργίας όλων των εμπορικών επιχειρήσεων χονδρικής και εφοδιασμού

Την εξαίρεση από το κλείσιμο, των επιχειρήσεων του χονδρικού εμπορίου, της εφοδιαστικής αλυσίδας, της τροφοδοσίας πλοίων, νοσοκομείων και των σωμάτων ασφαλείας, προτείνει στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς.

Το επιμελητήριο εκτιμά ότι πρέπει είναι στη διακριτική ευχέρεια των ιδιοκτητών και διαχειριστών των επιχειρήσεων η οποιαδήποτε αλλαγή του τρόπου και ωραρίου λειτουργίας τους και η εξαίρεση τους από το καθολικό κλείσιμο, όπως ισχύει στον κλάδο τροφίμων.

«Ακόμα και όσες εμπορικές επιχειρήσεις κρίνουν ότι θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους και πελάτες τους μπορούν να αποφασίζουν από μόνοι τους, χωρίς υποχρεωτικά μέτρα και επιπτώσεις, να μην λειτουργούν την επιχείρηση τους» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το επιμελητήριο.

Ως εκ τούτου, συνεχίζει το ΕΒΕΠ, δεν είναι απαραίτητη η υποχρεωτικά καθολική αναστολή λειτουργίας όλων των εμπορικών επιχειρήσεων χονδρικής και εφοδιασμού, ούτε βεβαίως η λήψη αστυνομικών μέτρων.

Τέλος, το επιμελητήριο δηλώνει ότι από σήμερα προσαρμόζει τον τρόπο λειτουργίας του λόγω της πανδημίας του κορονοϊού για το επόμενο διάστημα.

Θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας από τις ‪08:00‬ έως τις ‪14:00‬, ‪Δευτέρα - Παρασκευή‬, θα εξυπηρετούνται μόνο με διαδικτυακές υπηρεσίες οι συναλλαγές των επιχειρήσεων, πληροφορίες για τις επιχειρήσεις θα παρέχονται τηλεφωνικά και με e-mail, η είσοδος του επιμελητηρίου θα είναι κλειστή για το κοινό και θα ανοίγει μόνο για επείγουσες διεκπεραιώσεις.

Θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε ένα συναλλασσόμενο τη φορά, για να παραλάβει έγγραφα, προτείνεται κάθε μορφή πληρωμής να γίνεται με κάρτες και με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και το κτίριο του επιμελητηρίου θα λειτουργεί με φυσική παρουσία λιγότερη των 5 ατόμων ανά τμήμα και όροφο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!