Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Δήμας Επιτακτική ανάγκη για περαιτέρω επένδυση στην Έρευνα και Ανάπτυξη

Την ανάγκη να συνδεθεί πολύ πιο αποτελεσματικά η επιστημονική έρευνα με την καινοτομία υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία, Χρίστος Δήμας ο οποίος ήταν χθες, μαζί με τον Κύπριο ομόλογο του, Κυριάκο Κόκκινο, κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα την «Έρευνα και την Καινοτομία», την οποία διοργάνωσε το CERIDES- Excellence in Innovation & Technology, στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο υπουργός τόνισε ότι είναι «επιτακτική ανάγκη να επενδύσουμε περισσότερο στην Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D) για να ανταπεξέλθουμε αποτελεσματικά στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, όπως είναι η εξατομικευμένη ιατρική ακριβείας, η κλιματική αλλαγή, η ανάσχεση του «Brain Drain», η Εθνική 'Αμυνα και ο Ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας».

Επίσης, αναφέρθηκε στη δημιουργία της «Πολιτείας Καινοτομίας» στην Ελλάδα, καθώς και την Ηλεκτρονική Πλατφόρμα της προς όφελος του οικοσυστήματος της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο, ο κ. Δήμας συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη και συζήτησαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος των δύο χωρών και για τη διεύρυνση της συνεργασίας τους.

Παράλληλα, ο κ. Δήμας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον οποίο συζήτησαν για κρίσιμα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό, η τουρκική προκλητικότητα καθώς και το ενεργειακό πρόγραμμα των δυο χωρών.

Συνεχίζοντας τις συναντήσεις του, ο κ. Δήμας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη της ΝΟΔΕ Κύπρου, ενώ επισκέφτηκε τα «Φυλακισμένα Μνήματα», όπου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των Ελληνοκύπριων αγωνιστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!