Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΕΤΑΑ Πρόθεση για υλοποίηση προγράμματος κατάρτισης στελεχών της αυτοδιοίκησης

Τη διοργάνωση ειδικού προγράμματος κατάρτισης για τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης τα οποία είναι επιφορτισμένα με την ευθύνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης της τοπικής τουριστικής περιοχής, προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης), Σπύρος Σπυρίδων, σε ομιλία του στο Συμβούλιο Τουρισμού των Περιφερειών της χώρας, που συνεδρίασε στον ΕΟΤ.

Ο κ. Σπυρίδων αφού ανέπτυξε τις δραστηριότητες της ΕΕΤΑΑ για τα θέματα Τουρισμού, καθώς και την αναπτυξιακή προοπτική που έχει για την Αυτοδιοίκηση ο τομέας της Τουριστικής Οικονομίας, εστίασε στις πολιτικές που πρόκειται να ασκήσει στο άμεσο μέλλον η ΕΕΤΑΑ με στόχο την υποστήριξη της Αυτοδιοίκησης στον τομέα αυτό.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο εγχειρίδιο «Τουριστικού Σχεδιασμού και Προβολής» που ήδη εκπονήθηκε από την ΕΕΤΑΑ και απευθύνεται κυρίως στους αιρετούς καθώς και στην ολοκλήρωση του «Οδηγού Σύνταξης Σχεδίου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης» που αφορά περισσότερο, τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης που είναι εξειδικευμένα στο σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση της τοπικής τουριστικής πολιτικής.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε την πρόθεση της ΕΕΤΑΑ να προχωρήσει σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, την διοργάνωση ειδικού προγράμματος κατάρτισης προκειμένου να αποκτηθεί η απαραίτητη γνώση και μεθοδολογία που είναι αναγκαία για τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης τα οποία είναι επιφορτισμένα με την ευθύνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης της τοπικής τουριστικής περιοχής.

Τέλος, αναφέρθηκε στην επικείμενη διοργάνωση συνεδρίου με θέμα:

«Τουρισμός και Τοπική Αυτοδιοίκηση» κατά την διάρκεια του οποίου θα δοθεί η ευκαιρία το υπουργείο Τουρισμού, η Αυτοδιοίκηση, ειδικοί εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι της τουριστικής αγοράς να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες από καλές πρακτικές με στόχο την δημιουργία τουριστικής ανάπτυξης σχεδιασμένη στις αρχές της βιωσιμότητας και της αειφορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!