Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Καθορίστηκαν αγορές - στόχοι για δεκατρία αγροτικά προϊόντα

Οι αγορές - στόχοι για μια σειρά αγροτικών προϊόντων καθορίστηκαν, μεταξύ άλλων, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία συμμετείχε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Γρηγόρης Δημητριάδης, καθώς και πρεσβείες και υπηρεσιακοί παράγοντες.

«Η εξωστρέφεια του αγροτικού τομέα αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην κατεύθυνση επίτευξης υψηλότερης προστιθέμενης αξίας για τα αγροτικά προϊόντα, άρα και μεγαλύτερου εισοδήματος για τους παραγωγούς.

Αυτή είναι η δέσμευσή μας, αυτήν εργαζόμαστε να υλοποιήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συμφωνήθηκε επίσης να εκπονηθεί ένας οδικός χάρτης επίλυσης των γραφειοκρατικών ζητημάτων προκειμένου ακριβώς να «ανοίξουν» περισσότερες αγορές για περισσότερα προϊόντα.

Αποφασίστηκε ακόμη η συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών των δύο υπουργείων σε συνεργασία με τις ελληνικές διπλωματικές αρχές να είναι διαρκής και κρίθηκε αναγκαίο να συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα και η κοινή επιτροπή υπό τους δύο υφυπουργούς προκειμένου να επιλαμβάνεται θεμάτων που χρήζουν διευθέτησης σε υψηλό πολιτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με την κ. Αραμπατζή υπάρχει βούληση η συνεργασία μεταξύ όλων των πλευρών να είναι «συνεχής» ενώ ευχαρίστησε τον κ. Φραγκογιάννη και τον κ. Δημητριάδη, καθώς τέθηκαν οι βάσεις οι οποίες έχουν ως στόχο νέες αγορές με έμφαση στα φρούτα.

Προανήγγειλε νέα σύσκεψη για «κρέας και ιχθυηρά και για άλλες κατηγορίες προϊόντων, πάντοτε σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς», και συμπλήρωσε ότι «η επίλυση τέτοιων γραφειοκρατικών ζητημάτων, όπως για παράδειγμα οι φυτοϋγειονομικές απαιτήσεις για να εισαχθεί ένα προϊόν σε μια αγορά, δεν δίνει πρωτοσέλιδα στον τύπο, είναι όμως απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να αυξηθούν οι εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι αγορές-στόχοι ανά προϊόν, όπως παρουσιάστηκαν έχουν ως εξής:

  • Ακτινίδιο: Βραζιλία, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, Ταϊβάν, Κορέα, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ινδία
  • Κεράσι: ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κίνα, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, Νότια Αφρική, Ταϊβάν, Κορέα
  • Πορτοκάλι: Ιαπωνία, Ταϊλάνδη, Ταϊβάν, Ινδία
  • Μανταρίνι: Κίνα, Ταϊλάνδη, Ταϊβάν
  • Ροδάκινο: Κίνα, Ταϊλάνδη, Ταϊβάν
  • Νεκταρίνι: Κίνα
  • Μήλο: ΗΠΑ, Ταϊλάνδη, Ταϊβάν
  • Δαμάσκηνο: Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, Ιαπωνία, Νότια Αφρική, Ταϊβάν, Κορέα, Κίνα
  • Επιτραπέζιο σταφύλι: Νότια Αφρική, Κίνα, Ταϊλάνδη, Ταϊβάν
  • Φράουλα: Κίνα, Ταϊλάνδη, Ταϊβάν
  • Βερίκοκο: Κίνα, Ταϊλάνδη, Ταϊβάν
  • Αχλάδι: ΗΠΑ
  • Βαμβακόσπορος: Ιράν, Ουζμπεκιστάν

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!