Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Απαλλαγή ΦΠΑ στις υπηρεσίες που παρέχουν οι διαμεταφορείς για μεταφορές εκτός ΕΕ

Την απαλλαγή του ΦΠΑ για τις υπηρεσίες που παρέχουν οι διαμεταφορείς για μεταφορές προς τρίτες χώρες (εκτός ΕΕ) πέτυχε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics (ΣΥΝΔΔΕ&L).

Mετά από συντονισμένη, στοχοπροσηλωμένη, επίμονη, επίπονη και πολυετή προσπάθεια των εκπροσώπων του ΣΥΝΔΔΕ&L, αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Εμμανουήλ Βιτσαράς, η φορολογική διοίκηση της χώρας εξέδωσε έγγραφο για το καθεστώς εφαρμογής ΦΠΑ στις υπηρεσίες μεταφοράς αγαθών και προϊόντων προς χώρες μη κράτη μέλη της EE, τις οποίες παρέχουν διαχρονικά οι διαμεταφορικές επιχειρήσεις.

Με το έγγραφο- απάντηση της φορολογικής διοίκησης σε συγκεκριμένο και κωδικοποιημένο ερώτημα του ΣΥΝΔΔΕ&L, τονίζει ο κ. Βιτσαράς, είναι απόλυτα ξεκάθαρο πως οι διαμεταφορικές επιχειρήσεις δεν πρέπει να χρεώνουν ΦΠΑ επί των υπηρεσιών μεταφοράς που παρέχουν προς του Έλληνες εξαγωγείς για την μεταφορά προϊόντων και αγαθών προς χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να απαιτείται ως προϋπόθεση η προσκόμιση από πλευράς εξαγωγέα ειδικού διπλότυπου δελτίου απαλλαγής (επίκληση άρθρου 24 κώδικα ΦΠΑ, παράγραφος 1 περίπτωση ε).

Στο συγκεκριμένο έγγραφο αναφέρεται επίσης και η απαλλαγή από ΦΠΑ των βοηθητικών εργασιών εφόσον αυτές συνδέονται άμεσα με τις εξαγωγές αγαθών και προϊόντων (επίκληση άρθρου 24 κώδικα ΦΠΑ, παράγραφος 1 περίπτωση ε).

Ο ΣΥΝΔΔΕ&L, υπογραμμίζει ο κ. Βιτσαράς σε ανακοίνωση, είχε θέσει διαχρονικά ψηλά στην ατζέντα των δράσεων του το ζήτημα της επίλυσης του συγκεκριμένου ζητήματος μετά και τη σύγχυση και ανησυχία που είχε προκαλέσει στην αγορά η έκδοση τον Δεκέμβριο του 2018 σχετικού ενημερωτικού εγχειριδίου από πλευράς ΑΑΔΕ.

Σήμερα, ως ΣΥΝΔΔΕ&L, αισθανόμαστε δικαιωμένοι και περήφανοι για την προσπάθεια μας και το αποτέλεσμα μάς δίνει δύναμη και κουράγιο για τη συνέχιση των δράσεων μας για την επίλυση και άλλων προβλημάτων τα οποία απασχολούν τις επιχειρήσεις του κλάδου μας, καταλήγει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!