Υπουργείο Εργασίας

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Παραδείγματα για το νέο ασφαλιστικό σύστημα. Αναλυτικοί πίνακες του Υπουργείου Εργασίας

Υπουργείο Εργασίας και
Κοινωνικών Υποθέσεων

Αθήνα 25-02-2020

Δελτίο Τύπου

Ασφαλιστική μεταρρύθμιση ευνοϊκή για όλους - Θετικό πρόσημο για κοινωνία, οικονομία, ανάπτυξη

«Ενόψει της σημερινής κατάθεσης της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, παραθέτουμε πίνακες και παραδείγματα που αποδεικνύουν έμπρακτα τα οφέλη των συνταξιούχων και τονίζουν ξεκάθαρα τις μεγάλες διαφορές του νέου ασφαλιστικού νόμου με το νόμο 4387/16 του ΣΥΡΙΖΑ.

Με το νέο ασφαλιστικό νόμο τα οφέλη για τους παλιούς και τους νέους συνταξιούχους που έχουν 30 ασφαλιστικά χρόνια και άνω είναι σημαντικά περισσότερα ενώ με το νέο σύστημα εισφορών η συντριπτική πλειοψηφία των ελ. επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών θα είναι ωφελημένη καθώς συνδυαστικά με τις φορολογικές ελαφρύνσεις, θα αυξάνει το διαθέσιμο εισόδημά της.

Το νέο ασφαλιστικό σύστημα, όπως διαμορφώνεται πλέον, αφήνει στο παρελθόν το στρεβλό, άδικο και αντισυνταγματικό νόμο Κατρούγκαλου, έρχεται να σταθεί αρωγός των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου και να ευνοήσει ιδιαίτερα τους σημερινούς και νέους εργαζόμενους ενισχύοντας την κοινωνία, την οικονομία και την ανάπτυξη.

Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση ήρθε για να μείνει και να καθιερώσει, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, ένα νέο, σύγχρονο, ευέλικτο και δίκαιο περιβάλλον κοινωνικής ασφάλισης καλλιεργώντας εκ νέου την εμπιστοσύνη, την αξιοπιστία και την ασφαλιστική συνείδηση σε όλους τους ασφαλισμένους».

Παράδειγμα Ι - Εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και νέων μέχρι πέντε έτη δραστηριότητας

Παράδειγμα ΙΙ - Συντάξεων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δημήτρης
25/02/2020 23:11:19

Ερώτηση:Δημόσιος υπάλληλος σε άδεια άνευ αποδοχών μπορεί να πληρώνει ιδιωτικά τις εισφορές υγείας και σύνταξης?