Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Εργασίας

Υπουργείο Εργασίας Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για την επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας

1. Που κάνω την αίτηση για την επιλογή ασφαλιστική κατηγορίας; 

Επισκεφθείτε την ειδική υπηρεσία στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ για να επιλέξετε εύκολα την ασφαλιστική κατηγορία που επιθυμείτε.  Στην οθόνη που θα εμφανιστεί πληκτρολογήστε του κωδικούς του TAXIS και το ΑΜΚΑ για να γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων σας. Στην συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες που υπάρχουν στην εφαρμογή.   

2. Ποια είναι τα βήματα για να κάνω την αίτηση και να επιλέξω ασφαλιστική κατηγορία; 

Επισκεφθείτε την ειδική υπηρεσία στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ για να επιλέξετε εύκολα την ασφαλιστική κατηγορία που επιθυμείτε.  

ΒΗΜΑ 1 - Στην οθόνη που θα εμφανιστεί πληκτρολογήστε του κωδικούς του TAXIS και το ΑΜΚΑ για να γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων σας. Στην συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες που υπάρχουν στην εφαρμογή. 

ΒΗΜΑ 2 - Εμφανίζεται η φόρμα της Αίτησης όπου είναι προ - συμπληρωμένα τα στοιχεία σας 

ΒΗΜΑ 3 - Στην ίδια φόρμα εμφανίζεται πίνακας για να επιλέξετε ασφαλιστική κατηγορία σύμφωνα με την ιδιότητα ασφάλισης: Α. Ελεύθεροι επαγγελματίες & Αυτοαπασχολούμενοι, Β. Αγρότες. Σημ. Στην κατηγορία (Α) υπάρχει επιλογή Ειδικής Ασφαλιστικής κατηγορίας και σε αυτή την περίπτωση το σύστημα θα διενεργήσει έλεγχο σχετικά με το εάν έχετε τις προϋποθέσεις ένταξης στην κατηγορία 

ΒΗΜΑ 4 - Δήλωση παράλληλης μισθωτής απασχόλησης. Θα πατήσετε στο κουτάκι συμφωνίας εάν έχετε παράλληλη μισθωτή εργασία

ΒΗΜΑ 5 - Ελέγξτε τα στοιχεία σας και πατήστε Υποβολή αίτησης. Ακολουθεί μήνυμα με το οποίο ενημερώνεστε για τις επιλογές σας.  

Έχετε επιλέξει την …………….. ασφαλιστική κατηγορία και δηλώσατε ότι είστε/δεν είστε παράλληλα μισθωτός. Οριστικοποιείστε τις επιλογές σας.

ΒΗΜΑ 6 - Στην συνέχεια εμφανίζεται επιλογή οριστικοποίησης της υποβολής της αίτησης και δημιουργείται  αποδεικτικό υποβολής  της αίτησης στο οποίο περιλαμβάνεται αριθμός αίτησης και οι επιλογές σας.

Η υποβολή της αίτησή σας ολοκληρώθηκε επιτυχώς και έλαβε αριθμό συστήματος ….……./….-…..-20…… Έχετε επιλέξει την …….. ασφαλιστική κατηγορία και  έχετε δηλώσει ότι απασχολείστε/δεν απασχολείστε παράλληλα  ως μισθωτός. 

3. Μέχρι πότε πρέπει να υποβάλλω την αίτηση για την επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας; 

Η αίτηση επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας μπορεί να υποβληθεί έως την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020.  

4. Εάν κάνω κάποιο λάθος ή εάν αποφασίσω να αλλάξω κατηγορία έχω την δυνατότητα να αλλάξω την αίτησή μου; 

Έχετε την δυνατότητα να κάνετε αλλαγή στην αρχική σας επιλογή έως την καταληκτική  ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής δηλ. έως και την Παρασκευή 13/3/2020. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!