Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΛΣΑ Σχετικά με την επικείμενη έναρξη λειτουργίας των Ηλεκτρονικών Βιβλίων myDATA

Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21 Φεβρουαρίου 2020

Ενόψει του καίριου ζητήματος της επικείμενης έναρξης λειτουργίας των Ηλεκτρονικών Βιβλίων myDATA και σε συνέχεια της συνάντησης της Κ.Δ. του ΟΕΕ με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Πιτσιλή Γεώργιο, όπου συζητήθηκε η ανάληψη διαδικασιών από εξουσιοδοτημένο λογιστή - φοροτεχνικό, ο Γ.Δ. του Λ.Σ.Α. και μέλος της ΣτΑ του ΟΕΕ, κ. Πόλυγγερ Μιχάλης συζήτησε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΟΕΕ, κ. Κόλλια Κωνσταντίνο, τα κάτωθι:

1) Αποσαφήνιση του ζητήματος της διαβίβασης στοιχείων στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναλαμβανόμενη ευθύνη του Λ/Φ και προτάθηκε η διασφάλιση της ευθύνης αυτής στην περίπτωση της οικειοθελούς ανάληψης διαβίβασης από πλευράς του, για λογαριασμό του πελάτη-εντολέα του, όσον αφορά τα πρωτογενή διαβιβαζόμενα στοιχεία (συνόψεις παραστατικών). Προτάθηκε επίσης, η σύνταξη ενιαίου πρότυπου σύμβασης (μεταξύ Λ/Φ-οντότητας) ανάληψης της συγκεκριμένης εργασίας.

2) Θετική ήταν αρχικά η γνώμη του Προέδρου- με παραίνεση να τεθεί στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής Λ/Φ του ΟΕΕ- για υποβολή και υλοποίηση σχετικής διαδικασίας υποχρέωσης όλων των οντοτήτων, χωρίς εξαιρέσεις, στην προμήθεια σύγχρονων φορολογικών μηχανισμών ή/και προγραμμάτων ηλεκτρονικής τιμολόγησης, ώστε να διαβιβάζονται με ασφάλεια όλα τα φορολογικά πρωτογενή δεδομένα στην ΑΑΔΕ, όπως θα συμβεί και με την επερχόμενη διασύνδεση και αναβάθμιση των ήδη υφιστάμενων ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών. Στο θέμα αυτό, προτάθηκε από μεριάς του Λ.Σ.Α. η ισόποση έκπτωση από τον φόρο της όποιας οικονομικής δαπάνης προκύψει για τις οντότητες.

Τέλος, κλείνοντας το θέμα, πιστοποιήθηκε η αμέριστη και αμοιβαία εκατέρωθεν συμπαράσταση Λ.Σ.Α. και ΟΕΕ για την προαγωγή και αναβάθμιση του επαγγέλματος του οικονομολόγου-Λ/Φ και τη θετική συμβολή του κλάδου στην επιτυχία του εγχειρήματος της Πολιτείας σχετικά με τα Ηλεκτρονικά Βιβλία myDATA, καθώς και η επιμονή των φορέων για την εξάλειψη του ορίου υπογραφής, γεγονός που θα συμβάλει στον υγιή ανταγωνισμό και στον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!