Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Φεβ, 6 2020

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020, η προγραμματισμένη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έθεσε στον Υφυπουργό Οικονομικών όλα τα οικονομικά θέματα των Δημοσίων Υπαλλήλων και συγκεκριμένα:

Αυξήσεις στους μισθούς, ξεπάγωμα διετίας 2016-2017, Β.Α.Ε., 13ος – 14ος μισθός, αφορολόγητο, εισφορά αλληλεγγύης, επιβολή προσαυξήσεων σε συνταξιούχους Δημοσίους Υπαλλήλους, επιστροφή του 25% του μισθού των όσων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το 2012-2014. Από την πλευρά του Υφυπουργού δόθηκαν οι παρακάτω απαντήσεις: 

  1. Σε ό,τι αφορά στις αυξήσεις των μισθών και την επανακαθιέρωση του 13ου και 14ου μισθού δήλωσε πως ΔΕΝ θα υπάρξουν αυξήσεις και η όποια βοήθεια δοθεί θα είναι μέσω της περαιτέρω μείωσης της φορολογίας για όλους τους εργαζόμενους τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα. 
  2. Σχετικά με το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και τα Β.Α.Ε. δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε καμιά μονομερή ενέργεια, αλλά μόλις κατατεθεί το πόρισμα της επιτροπής θα το συζητήσει με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 
  3. Δεσμεύτηκε ότι θα μας απαντήσει σύντομα για το ζήτημα του «ξεπαγώματος» της διετίας 2016-2017 καθώς και για το ζήτημα του 25% του μισθού των όσων είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. 
  4. Για την εισφορά αλληλεγγύης δήλωσε ότι θα μειωθεί μέσα στο 2020 χωρίς όμως να προσδιορίσει το ποσοστό και ούτε την ημερομηνία από την οποία θα ξεκινήσει η μείωση. Για την εισφορά υπέρ της ανεργίας δήλωσε ότι θα μελετήσει το θέμα. 
  5. Τέλος, για το ζήτημα των προστίμων και των προσαυξήσεων στα αναδρομικά των συνταξιούχων δεσμεύτηκε, ύστερα από το αίτημα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., πως θα συναντηθεί μαζί τους, την επόμενη εβδομάδα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!