Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Π.Ο.Φ.Ε.Ε. Αίτημα αποστολής ενημερωτικού μηνύματος για την επικείμενη απόσυρση μοντέλων Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών

Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2020

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Αίτημα αποστολής ενημερωτικού μηνύματος για την επικείμενη απόσυρση μοντέλων Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών
 

Με την απόφαση Αριθμ. Α. 1011 (ΦΕΚ Β’ 85/24.01.2020) η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, αποφάσισε την απόσυρση μέχρι 31/05/2020 των Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ) που έχουν έλαβαν άδεια καταλληλότητας με τις Α.Υ.Ο.Ο. ΠΟΛ.1234/9.10.2002 (1362 Β’) και ΠΟΛ.1135/26-10-2005 (1592 Β’), εκτός των Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ. και των ΑΔΗΜΕ Ταξίμετρων, και δεν έχουν δυνατότητα διασύνδεσης για αποστολή δεδομένων στην ΑΑΔΕ.

Για τους κατόχους των ανωτέρω ΦΗΜ, δημιουργείται η υποχρέωση δήλωσης, μέχρι τις 31 Μαΐου 2020, της παύσης αυτών, στο TAXISnet ή στην αρμόδια ΔΟΥ, όπως καθορίζεται στην εν λόγω απόφαση.

Επειδή η πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξυπηρετείται από λογιστικά γραφεία και η αναζήτηση ανά επιχείρηση και ανά μοντέλο ΦΗΜ είναι σχεδόν αδύνατη, αιτούμαστε για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας αυτής να αποσταλεί ΑΜΕΣΑ ενημερωτικό email από την αρμόδια υπηρεσία σε όλες τις επιχειρήσεις που φαίνονται στο υποσύστημα του taxis ότι έχουν δηλωμένα τα μοντέλα ΦΗΜ που είναι προς παύση, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του ΑΦΜ με τα οποία είναι δηλωμένα, όπως συνέβη και σε αντίστοιχη προηγούμενη απόσυρση ΦΗΜ.

Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε την πάγια θέση της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., όταν προκύπτουν τέτοιας φύσεως διαδικασίες, να γίνεται μεταξύ άλλων και απευθείας ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, των άμεσα επηρεαζόμενων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!