Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΔΔΘΕΚΑ Α 1007447 ΕΞ 2020 Κοινοποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) 2020/35 της Επιτροπής της 15ης Ιανουαρίου 2020 για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) 2019/159 για την επιβολή οριστικών μέτρων διασφάλισης όσον αφορά τις εισαγωγές ορισμένων προϊόντων σιδήρου και χάλυβα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΑΔΕ
Ανεξάρτητη Αρχή
Δημοσίων Εσόδων
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & ΕΦΚ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΜΟΛΟΓΙΚΩΝ
ΘΕΜΑΤΩΝ,
ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ
ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΩΝ
ΤΜΗΜΑ Α'
Ταχ. Δ/νση: Καρ.Σερβίας 10
Ταχ. Κώδικας: 10184 Αθήνα
Πληροφορίες: Ε. Μπαρκαμπά
Τηλέφωνο: 210-6987495
Fax: 210 -6987506
E-Mail: e.mparkampa@aade.gr
​Url: www.aade.gr

«ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ Α.Δ.Α.»

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ
ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ:
Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2020
​Αριθ. Πρωτ.: ΔΔΘΕΚΑ Α 1007447 ΕΞ 2020

ΠΡΟΣ Ως προς τον πίνακα διανομής

Θέμα: «Κοινοποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) 2020/35 της Επιτροπής της 15ης Ιανουαρίου 2020 για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) 2019/159 για την επιβολή οριστικών μέτρων διασφάλισης όσον αφορά τις εισαγωγές ορισμένων προϊόντων σιδήρου και χάλυβα»

Σχετ.: Το με αριθ. πρωτ. ΔΔΘΕΚΑ Α' 1137714 ΕΞ 2019 από 08-10-2019 έγγραφό μας

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού, σας κοινοποιούμε για ενημέρωση και εφαρμογή τον αναφερόμενο στο θέμα εκτελεστικό κανονισμό που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (L12/16.01.2020). Οι τροποποιήσεις που επιφέρει ο κανονισμός είναι οι εξής:

  • Για την κατηγορία προϊόντων που εμπίπτουν στην κατηγορία (Φύλλα με μεταλλική επικάλυψη), που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ανταλλακτικών αυτοκινήτων, δεν ισχύει πλέον το καθεστώς ειδικού προορισμού, προκειμένου να επωφεληθούν από τη δασμολογική ποσόστωση της εν λόγω κατηγορίας προϊόντων.
  • Η δασμολογική ποσόστωση με αύξοντα αριθμό 09.8823 και προμηθεύτρια χώρα την Ινδία, για τα προϊόντα που εμπίπτουν στην κατηγορία 4Β, ανοίχθηκε εκ νέου.
  • Η δασμολογική ποσόστωση με αύξοντα αριθμό 09.8816 και προμηθεύτρια χώρα την Κορέα, για τα προϊόντα που εμπίπτουν στην κατηγορία 4, η οποία εξαντλήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2020, κατόπιν αυξήσεως του όγκου της, ανοίχθηκε εκ νέου. Επίσης σας ενημερώσουμε ότι, η προαναφερόμενη δασμολογική ποσόστωση, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεσμεύθηκε από τις 16 έως τις 30 Ιανουαρίου. Επιπροσθέτως όλα τα αιτήματα που είχαν υποβληθεί, για αυτή την ποσόστωση, και δεν τους χορηγήθηκε το ευεργέτημα της δασμολογικής ποσόστωσης, είτε ολικώς είτε μερικώς, θα πρέπει να υποβληθούν εκ νέου, προκειμένου να επωφεληθούν το ευεργέτημα της ποσόστωσης.
  • Αντικατάσταση του παραρτήματος IV.1 «Όγκοι δασμολογικής ποσόστωσης» του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) 2019/159, που αφορά το τμήμα για τις κατηγορίες προϊόντων 4.Α και 4.Β, από το παράρτημα του παρόντος κανονισμού.

Στο παράρτημα του κοινοποιούμενου κανονισμού αναφέρονται, οι Κωδικοί Συνδυασμένης Ονοματολογίας καθώς και οι κωδικοί Taric που αντιστοιχούν στην κατηγορία προϊόντων 4.Α και 4.Β, οι αύξοντες αριθμοί των δασμολογικών ποσοστώσεων, «ανά προμηθεύτρια χώρα» και «λοιπές χώρες», ο όγκος, ανά δασμολογική ποσόστωση σε τόνους καθώς και τα χρονικά διαστήματα εφαρμογής τους.

Επιπροσθέτως επισημαίνεται, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ότι ο διαχωρισμός των προϊόντων σιδήρου και χάλυβα που εμπίπτουν στην κατηγορία 4 (Φύλλα με μεταλλική επικάλυψη) σε προϊόντα της κατηγορίας 4.Α. και 4. Β. θα πρέπει να τηρείται αυστηρά. Ως εκ τούτου όλες οι εισαγωγές προϊόντων που προορίζονται για χρήση στην αυτοκινητοβιομηχανία θα πρέπει να πραγματοποιούνται στην κατηγορία προϊόντων 4Β, προκειμένου να αποφευχθεί η υποβολή ανεπιτυχών αιτημάτων ποσόστωσης.

Ο παρών κανονισμός αρχίζει να ισχύει από την επόμενη ημέρα από τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εφαρμόζεται από την 1 Οκτωβρίου 2019, είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος μέλος.

Οι επαγγελματικοί ή συνδικαλιστικοί φορείς προς τους οποίους κοινοποιείται η παρούσα με τα συνημμένα της, παρακαλούνται όπως μεριμνήσουν για την σχετική ενημέρωση των μελών τους.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΔΙΚΗΜΕΝΑΚΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!