Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Συμβολαιογράφοι Πληρωμή Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων στις Δ.Ο.Υ.

Εγκύκλιος Συντονιστικής-66 2019-Πληρωμή ΦΜΑ στις ΔΟΥ

27 Δεκεμβρίου

Θέμα: « «Πληρωμή Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων στις Δ.Ο.Υ.».

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το επισυναπτόμενο στην παρούσα έγγραφο του Γενικού Δ/ντη Φορολογικής Διοίκησης της Γενικής Διευθυνσης Φορολογικής Διοίκησης 1. Διεύθυνση Εισπράξεων 2. Διεύθυνση Εφαρμογής Φορολογίας Κεφαλαίου και Περιουσιολογίου της ΑΑΔΕ κ. Ευθυμίου Σαΐτη, με θέμα την πληρωμή Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτου στις ΔΟΥ,

η καταβολή του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων (Φ.Μ.Α.), για τις 30/12/2019 και 31/12/2019, δύναται να πραγματοποιηθεί στις Δ.Ο.Υ. με την προσκόμιση τραπεζικής επιταγής, κατά παρέκκλιση των οριζομένων στην ΠΟΛ. 1212/2012, όπως ισχύει, και για λόγους εξαιρετικής ανάγκης για την οποία απαιτείται η εμφάνιση της πληρωμής του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων (Φ.Μ.Α.) στο σύστημα taxis εντός του έτους 2019.

Στις περιπτώσεις αυτές, και μόνο για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, οι Δ.Ο.Υ. βεβαιώνουν την εξόφληση του φόρου επί του σώματος της υποβληθείσας δήλωσης Φ.Μ.Α., προκειμένου να καταστεί δυνατή η άμεση σύνταξη του μεταβιβαστικού συμβολαίου.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Ρούσκας

Ο Γενικός Γραμματέας Θεόδωρος Χαλκίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!