Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

Ε. 2169/2019 Οδηγίες για Brexit. Επανεισαγόμενα Εμπορεύματα – Ατέλειες – Μεταφορά συνήθους κατοικίας – Ταξιδιώτες τρίτων χωρών

Θέμα: «Αποστολή οδηγιών για την επικείμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία και μεταβατική περίοδο σε σχέση με τις δασμολογικές και φορολογικές απαλλαγές: Επανεισαγόμενα Εμπορεύματα – Ατέλειες – Μεταφορά συνήθους κατοικίας – Ταξιδιώτες τρίτων χωρών»

Όπως είναι γνωστό, σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της Ε.Ε. και του Ηνωμένου Βασιλείου (H.B) (no deal brexit) όσον αφορά τους όρους αποχώρησης του τελευταίου από την Ε.Ε, το Η.Β. θα θεωρείται πλέον τρίτη χώρα έναντι της Ε.Ε. Κατά συνέπεια, από την ημερομηνία αποχώρησης και έπειτα όλα τα εμπορεύματα που εισέρχονται στην Ελλάδα από το Η.Β. θα υπόκεινται στις κατά περίπτωση τελωνειακές διατυπώσεις και διαδικασίες εισαγωγής που προβλέπονται στον Ενωσιακό Τελωνειακό Κώδικα [Κανονισμός (ΕΕ) 952/2013 [1] ], καθώς επίσης στις Εφαρμοστικές [Κανονισμός (ΕΕ) 2447/2015 [2] ] και στις Κατ΄εξουσιοδότηση διατάξεις αυτού [Κανονισμός (ΕΕ) 2446/2015 [3] ] αμέσως από την επόμενη της ημερομηνίας αποχώρησης του Η.Β. από την Ε.Ε. (ώρα 00:00h CET – 23:00 ώρα Η.Β. ή 01:00 ώρα Ελλάδας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!