Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΕΦΕΕΑ Αίτημα παράτασης υποβολής δηλώσεων Φυσικών και Νομικών Προσώπων

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 104 34
ΤΗΛ.: 210 8224111-210 8834483 FAX: 210 8834484
http://www.efeea.gr

Αθήνα 25/7/2019 

Αρ.πρωτ. 1892 

Προς τον: 

Υφυπουργό Οικονομικών κον Απόστολο Βεσυρόπουλο  

Κοινοποίηση:

  • Διοικητή ΑΑΔΕ κον Γιώργο Πιτσιλή
  • Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
  • Ο.Ε.Ε. 

Θέμα: Παράταση υποβολής δηλώσεων Φυσικών και Νομικών Προσώπων

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, 

Στην επίσκεψη στο γραφείο σας προ ημερών έγινε μια καλόπιστη συζήτηση και σας ενημερώσαμε επαρκώς εφ’ όλης της ύλης για τα συμβαίνοντα και για τους αντικειμενικούς λόγους και αιτίες που ο κλάδος μας δεν μπορεί ανθρωπίνως να καλύψει την αποστολή του και να υποβάλει εμπρόθεσμα μέχρι 29 Ιουλίου 2019, τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων, διαπίστωση που συμμεριστήκατε και εσείς.  

Επι πλέον διαπιστώσαμε με ικανοποίηση ότι θα είναι πάγια η θέση σας για την οικοδόμηση αποτελεσματικής συλλογικής συνεργασίας, που θα εγκαινιάσουμε αμφίδρομα με σας, με τις υπηρεσίες σας.  

Με την παρούσα για αποφυγή επανάληψης του περιεχομένου των επιστολών από πολλές Ενώσεις της ΠΟΦΕΕ και για το γεγονός ότι ο μήνας Ιούλιος είναι ο δυσκολότερος και πιο επιβαρυμένος μήνας του έτους για τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία (ΦΠΑ Β' τριμήνου για απλογραφικά βιβλία, ΦΠΑ Ιουνίου για διπλογραφικά βιβλία, τρέχουσες φορολογικές - ασφαλιστικές υποχρεώσεις και φορολογικές δηλώσεις) και συνεπώς είναι αντικειμενικά αδύνατο να διεκπεραιωθεί όλος αυτός ο όγκος των φορολογικών υποχρεώσεων μέχρι 29/7/2019.  

Παρακαλούμε να δώσετε όση παράταση χρειαστεί για την εμπρόθεσμη υποβολή των δηλώσεων Φυσικών και Νομικών Προσώπων.

Πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Οικονομικών, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, και θα δώσει λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα, έτσι ώστε να υποβληθούν ομαλά όλες οι φορολογικές δηλώσεις, χωρίς πρόστιμα για τους πολίτες, αλλά και χωρίς δυσάρεστες συνέπειες για τους λογιστές.  

Γιατί, η αλήθεια είναι ότι για την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και τα προβλήματα δεν ευθύνονται ούτε οι λογιστές, ούτε οι πολίτες.  

Κύριε Υπουργέ, 

Λύσεις υπάρχουν και είναι απλές. Χρειάζεται όμως και η θέληση από την πλευρά του Υπ. Οικονομικών (και αυτή δεν την στερείται ο Απόστολος Βεσυρόπουλος) για να πράξει το αυτονόητο, αλλά και αυτό που προστάζουν οη αρχές της χρηστής διοίκησης.  

Με εκτίμηση 

Για το ΔΣ 

Ο Πρόεδρος Δημήτρηος Τσαμόπουλος 

Η Γενική Γραμματέας Ιωάννα Μπηνηάκου 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!