Υπουργείο Οικονομικών

ΣΔΟΕ Κατάσχεση λαθραίων καπνικών προϊόντων

ΣΔΟΕ: Κατάσχεση λαθραίων καπνικών προϊόντων

Η είσοδος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Αθήνα, Τετάρτη 02 Σεπτεμβρίου 2015. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΑΪΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΙΩΞΗΣ 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ (Σ.Δ.Ο.Ε.) 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ 

Αθήνα, 09 Μαΐου 2019 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε., στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της προστασίας των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές, κατάφερε νέο πλήγμα εναντίον εκείνων που παρανομούν κερδίζοντας από τη διάθεση λαθραίων καπνικών προϊόντων. 

Ειδικότερα, υπάλληλοι του Τμήματος Ναρκωτικών – Όπλων και Λοιπών Ελεγχόμενων Προϊόντων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Μακεδονίας της Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε., ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, διενήργησαν έρευνα σε κατοικία σε περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Η έρευνα – παρουσία Δικαστικού Λειτουργού - κατέδειξε ότι η κατοικία είχε μετατραπεί σε χώρο αποθήκευσης καπνικών προϊόντων. Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν: 

  • 170.740 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων διαφόρων τύπων και 
  • 160 συσκευασίες καπνού. 

Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι εκτιμώνται σε τριάντα πέντε χιλιάδες τετρακόσια ενενήντα (35.490) ευρώ. Συνελήφθηκαν τέσσερα (4) άτομα, αλλοδαποί υπήκοοι. Εναντίον τους σχηματίσθηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Στην ως άνω επιχείρηση συνέδραμε η Κινητή Ομάδα Ελέγχου του Α΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης. 

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν οι προμηθευτές των λαθραίων καπνικών προϊόντων.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!