Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργείο Οικονομικών ΚΥΑ για την επέκταση χρήσης συσκευών POS

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα                        
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                     
Τηλ.:2103332644
e-mail: press@minfin.gr
 
Τετάρτη  16 Ιανουαρίου 2019  
 
Δελτίο Τύπου
 
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Β’ 30, 15/1/2019) η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οποία επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση συσκευών POS και σε άλλες κατηγορίες επαγγελματιών και επιχειρήσεων, πέρα από αυτές στις οποίες είναι ήδη υποχρεωτική. 
 
Η ΚΥΑ υπογράφεται από τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα και την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
 
Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά απόφαση με την οποία διευρύνεται η υποχρεωτική χρήση POS, ώστε να καλύπτει πλέον την πλειονότητα των επαγγελμάτων.
 
Οι επαγγελματίες, που περιλαμβάνονται στην παρούσα υπουργική απόφαση, υποχρεούνται να εγκαταστήσουν συσκευές POS τρεις μήνες μετά τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ.
 
Όσοι προβούν σε έναρξη δραστηριότητας κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριάντα (30) ημερών προ της παρέλευσης της ως άνω προθεσμίας, οφείλουν να συμμορφωθούν εντός τεσσάρων μηνών από τη δημοσίευση της  υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
 
Όσοι προβούν σε έναρξη δραστηριότητας ή στη σχετική μεταβολή μετά την παρέλευση της ως άνω προθεσμίας, οφείλουν να συμμορφωθούν εντός ενός μηνός από την έναρξη ή τη μεταβολή.
 
Στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ. Το πρόστιμο μειώνεται στο ήμισυ εάν καταβληθεί εντός 30 ημερών.
 
Το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, θα συνεχίσει τις δράσεις και τις παρεμβάσεις του, με στόχο την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και των θετικών αποτελεσμάτων που αυτές επιφέρουν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!