Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας Παράταση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών

Παράταση της προθεσμίας για τη λειτουργία της πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, και επέκταση της ρύθμισης στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2018 ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

"Η ασφυκτική προθεσμία έως το τέλος του έτους, καθιστά ανέφικτη τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την υποβολή του φακέλου, με αποτέλεσμα, επιχειρήσεις που έχουν προοπτική ανάπτυξης, να κινδυνεύουν να αποκλειστούν", υποστηρίζει το ΒΕΑ. "Το εργαλείο του εξωδικαστικού, είναι απαραίτητο για την επιβίωση και την διάσωση εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων. Η πληθώρα εγγράφων και οι αυστηρές προϋποθέσεις ένταξης στο παρελθόν, κατέστησαν τον εξωδικαστικό ανενεργό για πολλούς μήνες. Μετά τις πρόσφατες βελτιωτικές παρεμβάσεις, που και το Β.Ε.Α ζήτησε πολλάκις, κρίνουμε απαραίτητο να δοθεί επιπλέον χρόνος στους επιχειρηματίες που πληρούν τις προϋποθέσεις, να ενταχθούν στον μηχανισμό".

Τα αιτήματα εξέφρασε η Διοίκηση του Β.Ε.Α. στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο, με ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα της ΕΓΔΙΧ Φώτη Κουρμούση.

Σύμφωνα με το ΒΕΑ ο κ. Κουρμούσης επισήμανε ότι πλέον απαιτείται μόλις ένας μήνας για την έγκριση μετά την υποβολή της αίτησης ένταξης για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ για μεγαλύτερους οφειλέτες, το διάστημα φτάνει έως επτά μήνες. Σε κάθε περίπτωση, ο οφειλέτης καλείται να αποπληρώσει ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της επιχείρησής του, εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά της. Διευκρίνισε επίσης ότι με την υποβολή της αίτησης, ισχύει το ακατάσχετο για όλους τους λογαριασμούς της επιχείρησης και του επιχειρηματία, αλλά και για τα ακίνητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!