Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βουλή Τροπολογία για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ φορολογούμενων με χαμηλή αξία ακίνητης περιουσίας. Παράταση μη φορολογίας αγροτεμαχίων

Κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο "Υποχρεώσεις αερομεταφορέων σχετικά με τα αρχεία επιβατών - προσαρμογή της νομοθεσίας στην Οδηγία (ΕΕ) 2016/681." τροπολογία για τη μείωση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. με σκοπό την ανακούφιση των φορολογούμενων με χαμηλή αξία ακίνητης περιουσίας.

Ακολουθούν η αιτιολογική έκθεση και οι προτεινόμενες διατάξεις:

Αιτιολογική έκθεση

Άρθρο...

Ρυθμίσεις Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων

Με τις προτεινόμενες διατάξεις προβλέπεται μείωση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. για την ανακούφιση των φορολογούμενων με χαμηλή αξία ακίνητης περιουσίας. Ειδικότερα προβλέπεται μείωση του φόρου κατά 30% για το έτος 2019, με τις ειδικότερες προϋποθέσεις που τίθενται στη διάταξη.

Επίσης παρατείνεται μέχρι και το έτος 2019 το χρονικό διάστημα μέχρι του οποίου η αξία των αγροτεμαχίων των φυσικών προσώπων δεν συνυπολογίζεται για την επιβολή του συμπληρωματικού ΕΝ.Φ.Ι.Α..

Προτεινόμενες διατάξεις

Άρθρο...

Ρυθμίσεις Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων

1. Το τελευταίο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 5 του ν. 4223/2013 (Α'287) αντικαθίσταται ως εξής:

«Ειδικά για τα έτη 2016, 2017, 2018 και 2019 στη συνολική αξία του πρώτου εδαφίου δεν συνυπολογίζεται και η αξία των δικαιωμάτων επί γηπέδων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού.».

2. Μετά την παρ. 2 του άρθρου 7 του ν. 4223/2013 προστίθεται νέα παράγραφος 2Α ως εξής:

«2Α. Ειδικά για το έτος 2019, όταν η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας φυσικού προσώπου, η οποία υπόκειται σε φόρο κατά το άρθρο 4, όπως αυτή προσδιορίζεται σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 5, ανέρχεται μέχρι του ποσού των εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ, ο ΕΝ.Φ.Ι.Α., που προκύπτει από την εφαρμογή των άρθρων 4 και 5 και της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, μειώνεται κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%). Όταν η συνολική αξία της ως άνω ακίνητης περιουσίας υπερβαίνει το ποσό των εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ, για το υπερβάλλον ποσό αυτής, το ποσό της μείωσης κατά τριάντα τοις εκατό (30%) μειώνεται κατά επτά δέκατα (0,7) του ευρώ ανά χίλια (1.000) ευρώ ακίνητης περιουσίας και δεν μπορεί να υπερβεί τα εκατό (100) ευρώ.».

Διαβάστε την τροπολογία στο σύνολό της εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!