Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Α.ΚΙ.Ο.Ε Κομματικός ή Επιστημονικός φορέας το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος;

Στις 17.09.2018 ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τα όσα εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κινούνται αναμφισβήτητα προς τη σωστή κατεύθυνση….

Η ανωτέρω παρέμβαση του Προέδρου του Ο.Ε.Ε. αναρτήθηκε, μεταξύ άλλων, και στην επίσημη ιστοσελίδα του Επιστημονικού Φορέα των Οικονομολόγων Ελλάδος.

Οι ανωτέρω δηλώσεις του εκπροσώπου των Οικονομολόγων  του Πρόεδρου μας, μετά την παρουσίαση των θέσεων του πρόεδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, προκαλούν έκπληξη, οργή και αγανάκτηση τόσο στα μέλη του όσο και στους πολίτες αυτής της χώρας που με τους φόρους που πληρώνουν, χρηματοδοτούν το ανωτέρω ΝΠΔΔ για την επιστημονική αρωγή στο κράτος και όχι για την παρέμβασή του στις κομματικές διεργασίες αυτού.

Ουσιαστικά, ο συνάδελφος οικονομολόγος χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του Προέδρου του Ο,Ε,Ε, παρέμβηκε στις κομματικές διεργασίες και δημόσια ταυτίστηκε με τις προτάσεις ενός συγκεκριμένου κομματικού φορέα.

Έχει δικαίωμα ο εκάστοτε πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητήριου να ταυτίζεται με πολίτικο φορέα και δημόσια να παίρνει θέση για οποιοδήποτε κομματικό σχηματισμό, ενώ είναι Πρόεδρος όλων των Οικονομολόγων;

Όχι βεβαία.

Οι εκπρόσωποι των δημόσιων φορέων, ανεξάρτητα των προσωπικών και των πολιτικών τους πεποιθήσεων, οφείλουν να κρατούν ίσες αποστάσεις από όλους τους πολιτικούς και κομματικούς φορείς.

Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ οφείλει να εργάζεται για τα μέλη του φορέα που εκπροσωπεί , για την κοινωνία και για τις ελληνικές επιχειρήσεις και να μην αναλώνεται σε κομματικές σκοπιμότητες. Η τήρηση ίσων αποστάσεων από τους πολιτικούς φορείς δεν είναι επιδίωξη αλλά υποχρέωση για τον εκάστοτε Πρόεδρο του Ο.Ε.Ε.

Δυστυχώς, η στάση του σημερινού Προέδρου μας έχει απογοητεύσει, όχι για τις κομματικές του πεποιθήσεις αλλά για την εκμετάλλευση του επιστημονικού μας φορέα ως άμαξα κομματικών διεκδικήσεων. Επί των ημερών του είδαμε τα δελτία τύπου του Ο.Ε.Ε. να γίνονται φερέφωνο συγκεκριμένου κομματικού σχηματισμού !!!

( βλ. http://www.oe-e.gr/ )

Συνάδελφε Πρόεδρε, οι επιστημονικοί φορείς είναι για να υπηρετούν τα μέλη τους και την επιστήμη τους. Η εκμετάλλευσή τους για κομματικούς σκοπούς και για προσωπικές επιδιώξεις αποτελεί ηθικό και καταστατικό ατόπημα. Η μέχρι σήμερα πολιτική σας, με αποκορύφωμα την επίμαχη παρέμβασή σας στα κομματικά δρόμενα της χώρας, μειώνει την αξιοπιστία του Ο.Ε.Ε. και εκθέτει τους συναδέλφους Οικονομολόγους στην Κοινωνία.

Είθε να γίνουν κατανοητά τα παραπάνω, να σταματήσετε τις κομματικές σας παρεμβάσεις και να εργαστείτε για την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων σας ως Πρόεδρος του Επιστημονικού Φορέα των Οικονομολόγων Ελλάδος.

Αλεβιζάκης Παναγιώτης

Μέλος της Κ.Δ. του ΟΕΕ

Εκ/πος της Α.ΚΙ.Ο.Ε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!