Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Α.ΚΙ.Ο.Ε Οι “ορέξεις” για νέο νομικό πρόσωπο στο χώρο των Λογιστών .

Οι άστοχες και άδικες ανακοινώσεις  του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., κ. Γιώργου Πιτσιλή μας έκρυβαν μια ακόμα έκπληξη. Οι γνωστοί συνάδελφοι βρήκαν την ευκαιρία και ενώ αντέδρασαν (κατ’ αρχήν σωστά κατά την γνώμη μας) στην κατηγορία συλλήβδην των συναδέλφων, βρήκαν πάλι ευκαιρία και ζήτησαν να τους δοθεί η διαχείριση του μητρώου Λογιστών-Φοροτεχνικών αφού βέβαια τους επιτρέψουν να γίνουν νομικό πρόσωπο. 

Γνωστοί είναι οι συνάδελφοι που επιδιώκουν την μετατροπή της δευτεροβάθμιας συν-δικαλιστικής  τους οργάνωσης σε νομικό πρόσωπο που θα αναλάβει την διαχείριση του μητρώου Λογιστών-Φοροτεχνικών που σήμερα η πολιτεία έχει αναθέσει στο Οι-κονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Γιατί έχουν αυτή την επιδίωξη δεν μπορέσαμε ποτέ να καταλάβουμε.

Δηλαδή συνάδελφοι τώρα που είστε  τόσα χρόνια  στο προεδρείο του ΟΕΕ δεν μπορούσατε  να κάνετε τη δουλεία σας και να προστατεύετε το επάγγελμα; Αν ισχύει κάτι τέτοιο οφείλατε να είχατε ενημερώσει τους συναδέλφους και όχι να είστε απλά στο προεδρείο.

Όμως δεν φταίει που δεν διαχειρίζεστε εσείς το μητρώο – και ευτυχώς για το επάγγελμα δεν το χειρίζεστε εσείς – αλλά οι τρύπες που έχει το σύστημα και αντί για να τις κλείσει ο κ. γενικός και να δει και ποιοι από μέσα βοήθησαν και να τους αποβάλλει, βγάζει ανακοινώσεις.

Όταν αμφισβητείς ένα φορέα, που είσαι στην διοίκηση του μάλιστα, είναι σαν αμφισβητείς τον αυτόν σου. Είναι σα να πυροβολείς τα πόδια σου η να κάθεσαι εντός για να παίζεις το ρόλο του Δούρειου Ίππου η πέμπτης φάλαγγας η το καλύτερο να θέ-λετε για προσωπικούς σας λόγους να γίνετε  “ χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη “.

Είναι αντιδεοντολογικό να είσαι στην διοίκηση ενός φορέα και αντί να τον στηρίζεις να βάλλεις εναντίον του με κάθε ευκαιρία. 

Αυτά ούτε σοβαρά είναι ούτε υπεύθυνα.

Οφείλουμε να επιδιώκουμε την προστασία του Οικονομικού Επιμελητήριου το ο-ποίο διαχειρίζεται το μητρώο Λ/Φ και έχει κάνει αρκετούς αγώνες για να προστατευτεί το επάγγελμα. Όποιος δεν μπορεί να εργαστεί στην κατεύθυνση αυτή οφείλει να απο-χωρήσει και όχι να λιθοβολεί τον φορέα στον οποίο ζήτησε από τους συναδέλφους να τους εκπροσωπήσει.  

Ελπίζουμε να σταματήσουν εδώ αυτές οι παραδοξότητες και αυτοί που ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές στα όργανα του ΟΕΕ να σταματήσουν να τις ανέχονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!