Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Eurostat Ο δείκτης ετήσιου πληθωρισμού ανήλθε στο 1% τον Ιούνιο στην Ελλάδα, έναντι 0,8% τον Μάιο

Ο δείκτης ετήσιου πληθωρισμού ανήλθε στο 1% τον Ιούνιο στην Ελλάδα, έναντι 0,8% τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

Τον Ιούνιο, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 2% από 1,9% τον Μάιο, ενώ στην ΕΕ παρέμεινε σταθερός στο 2%. Έναν χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2017, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ βρισκόταν στο 1,3% και στο 1,5%, αντιστοίχως. Στην Ελλάδα ο πληθωρισμός πριν από έναν χρόνο βρισκόταν στο 0,9%.

Σε ετήσια βάση, τα χαμηλότερα επίπεδα πληθωρισμού στην ΕΕ τον Ιούνιο του 2018 καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (0,7%), στην Ελλάδα (1%), και τη Δανία (1,1%). Τα υψηλότερα επίπεδα σημειώθηκαν στη Ρουμανία (4,7%), στην Εσθονία (3,9%) και στην Ουγγαρία (3,2%). Σε σχέση με τον Μάιο του 2018, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη μειώθηκε σε τρία κράτη-μέλη, παρέμεινε σταθερός σε δύο και αυξήθηκε σε 22 κράτη-μέλη.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών, σε ετήσια βάση, στην Ευρωζώνη, καταγράφηκαν στην ενέργεια (+0,76 ποσοστιαίες μονάδες), στις υπηρεσίες (0,57 ποσοστιαίες μονάδες), στα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+0,53) και στα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,1).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!