Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Α.ΚΙ.ΟΕ. Τι είπαμε και τι ειπώθηκε στην Συνέλευση των Αντιπροσώπων του ΟΕΕ

Θεωρήσαμε αναγκαίο να αναφερθούμε στο αβέβαιο μέλλον του Οικονομολογικού Επαγγέλματος και αναφερθήκαμε διεξοδικά στην ανυπαρξία του ελεγκτικού μηχανισμού και της παραβατικότητας που αναπτύσσετε στο χώρο του επαγγέλματος και σε βάρος της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Επισημάναμε την έξοδο των επιχειρήσεων σε γειτονικές κυρίως χώρες με χαμηλούς φορολογικούς  συντελεστές  και την σημασία που έχει αυτή  έξοδος στο επάγγελμα και στα έσοδα του κράτους. Αναδείξαμε ότι η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες – υψηλή φορολόγηση και δυσβάστακτες ασφαλιστικές επιβαρύνσεις - και ανυπαρξίας ελέγχων από πλευράς του ελεγκτικού μηχανισμού.

Παρουσιάσαμε την δράση των ελεγκτικών εταιρειών με αφορμή και την μελέτη  ομάδων ευρωβουλευτών όπου επισήμαναν ότι οι ελεγκτικές εταιρίες εργάζονται πέραν από το αντικείμενο ενασχόλησης  τους , παρανομώντας αποκρύπτοντας φορολογητέα υλη και λειτουργώντας σε βάρος των συναδέλφων Λογιστών

Αναφερθήκαμε στην  δράση των 850 και πλέον παρανομών λογιστών όπου συνεχίζουν να λειτουργούν και οι υπεύθυνοι δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο ώστε να σταματήσουν να λειτουργούν παράνομα.

Τέλος όσο αφορά το επάγγελμα αναφερθήκαμε στη  δραστηριοποίηση και νέας τράπεζας που έχει αρχίσει να εργάζεται παράνομα λογιστικά με βάση το πελατολόγιο που έχει χρηματοδοτήσει.

Δεν σταθήκαμε όμως μόνο στα θέματα που απασχολούν το επάγγελμα αλλά και το μέγα θέμα της απόφασης του ΣτΕ με την όποια βάζει οριστικά στο ράφι όλες τις λίστες και όλους αυτούς που πλούτισαν αθέμιτα τους απαλλάσσει. Η απόφαση αυτή εκθέτει όλους αυτούς που την έλαβαν και η  πράξη τους ,  μειώνει τον ρόλο που είναι εντεταλμένοι να υπηρετούν και μόνοι τους οι δικαστές επιλέγουν μειωτικό  ρόλο και θέση – από αυτή που οφείλουν να έχουν -   στην κοινωνία αφού στηρίζουν δια των αποφάσεων τους αυτούς που παράνομα πλούτισαν και τους παρανομούντες γενικά.

Ενημερώσαμε ότι υπάρχουν επεξεργασμένα 65 cd         στη ΑΑΔΕ και στο Υπουργείο Οικονομικών με όλους αυτούς που δεν δήλωσαν ως όφειλαν 550 δις από την χρήση του 2002-2014 και ότι για την παραγραφή των υποθέσεων αυτών μετά την απόφαση του ΣτΕ έχει ευθύνη και ο προϊστάμενος της ΑΑΔΕ και η πολιτική ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου. Δεν φταίνε μόνο οι δικαστικές αποφάσεις και κάποιοι άλλοι δεν έκαναν την δουλειά  τους μέχρι σήμερα και κάποιοι άλλοι δεν τολμούν.

Δεν χαριστήκαμε σε κανένα ούτε μασήσαμε τα λογία μας. Αναφέραμε ότι κάποιοι στον ελεγκτικό μηχανισμό δεν εργαστήκαν όταν έπρεπε και έδειξαν προκλητική ολιγωρία.

Επισημάναμε ότι το μέλλον του ΟΕΕ είναι συνυφασμένο με το μέλλον των επιχειρήσεων και το μέλλον του επαγγέλματος. Αν δε διατηρηθούν  στην ζωή οι επιχειρήσεις και αν δεν υπερασπιστούμε τον επαγγελματικό μας χώρο που σήμερα βάλετε από τα οργανωμένα συμφέροντα ( ελεγκτικές εταιρίες , τράπεζες  παράνομους λογιστές κλπ ) δεν θα υπάρχει αύριο για το ΟΕΕ. Αυτό πρέπει να καταλάβουν όλοι οι κομματικό - δίαιτοι που θεωρούν εφαλτήριο το ΟΕΕ για την προσωπική τους ανέλιξη.

Οφείλουμε να μεταφέρουμε τα λόγια συναδέλφων που ανέφεραν για την δράση μελών του ΟΕΕ που εκπροσωπούνται  και στην Κ.Δ. του ΟΕΕ που επιδιώκουν σκοπούς σε βάρος του ΟΕΕ και χαρακτήρισαν την  δράση αυτή ανάλογη της δράσης των συνδικάτων που δρούσαν  την περίοδο του Χίτλερ στην Γερμάνια. Ενώ ο Πρόεδρος του ΟΕΕ αναφερόμενος σε αυτούς είπε ότι τους αφήνει “στην κρίση και στην χλεύη” των συναδέλφων. Το σημαντικό στο θέμα αυτό ήταν δειλία τους να υπερασπιστούν τις πράξεις τους και θεώρησαν φρόνιμο παρά τα όσα ακουστήκαν να σιωπήσουν . Το μεγάλο ερώτημα όμως παραμένει πως συμμετέχουν σε ένα προεδρείο που το αντιστρατεύονται και πως και γιατί οι συνάδελφοι του προεδρείου τους ανέχονται ;

Με Τιμή

Αλεβιζάκης Παναγιώτης

Οικονομολόγος

Μέλος της ΚΔ του ΟΕΕ

Εκπ/πος της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!