Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Διαθέσιμη η εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για αναδρομικές αποδοχές - συντάξεις φορολογικού έτους 2015

Σε λειτουργία τέθηκε στο taxis η εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για αναδρομικές αποδοχές - συντάξεις για το φορολογικό έτος 2015. 

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο εφόσον υπάρχει ηλεκτρονική πληροφόρηση και στους σχετικούς κωδικούς έχουν προστεθεί οι αναδρομικές αποδοχές. Ο φορολογούμενος στη δήλωση αναδρομικών δεν μπορεί να τροποποιήσει άλλους κωδικούς.

Εάν δεν υπάρχει η σχετική ηλεκτρονική πληροφόρηση τότε δεν εμφανίζεται η παραπάνω επιλογή και ο φορολογούμενος θα πρέπει να υποβάλλει τη δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ. Επίσης στην αρμόδια ΔΟΥ θα πρέπει να υποβληθεί και η τροποποιητική δήλωση για αναδρομικά εφόσον η αρχική δήλωση του φορολογούμενου έχει οδηγηθεί για έλεγχο.

Υπενθυμίζουμε πως, σύμφωνα με την ΠΟΛ. 1034/2017, οι τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται από μισθωτούς ή συνταξιούχους με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών παραλαμβάνονται χωρίς κυρώσεις μέχρι το τέλος του φορολογικού έτους στο οποίο εκδόθηκαν κατά περίπτωση, οι βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων.

Τέλος σημειώνουμε ότι οι δηλώσεις αποβιωσάντων υποβάλλονται στη ΔΟΥ από τους κληρονόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!