Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΣΠΑ

ΕΣΠΑ 2014-2020 Εκδηλώσεις σε σημαντικά έργα του ΕΣΠΑ στη Δυτική Ελλάδα

31/8/2017

Τρεις εκδηλώσεις έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε έργα συγχρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ, μία σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με κεντρικό τίτλο «Στους δρόμους του ΕΣΠΑ με πανσέληνο»!Τρεις ημέρες από τις 5 έως τις 7 Σεπτεμβρίου, σε τρία έργα που σηματοδοτούν όλες τις περιόδους του ΕΣΠΑ, τη συνέχειά του, αναδεικνύοντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. 

Τρία σημεία αναφοράς για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  το Λιμάνι Κατακόλου, τη Μικρή Περιμετρική Πατρών και την Τουρλίδα την ερχόμενη εβδομάδα θα προσφέρουν στους πολίτες από μία υπέροχη και αξέχαστη βραδιά.«Ο πολίτης της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηλείας, θέλουμε να παραλάβει τα έργα που γίνονται για αυτόν με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Να τα ζήσει και να ζήσει μέσα από αυτά. Δεν είναι λόγια, είναι ΕΣΠΑ» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας στη συνέντευξη Τύπου που έγινε στην Πάτρα. 

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις:

5 Σεπτεμβρίου 2017Π.Ε. Αχαΐας – Πάτρα: 

Περπατάμε τη Μικρή Περιμετρική ΠατρώνΣυνάντηση στις 19.30, στις δύο εισόδους στα Ταμπάχανα και στον κόμβο Κουρτέση.Είναι το έργο που για περισσότερα από 10 χρόνια «βάλτωνε», είναι το έργο που έχει γίνει ανάγκη πλέον της κοινωνίας, είναι το έργο που θα δώσει άλλη πνοή στην Πάτρα, είναι το έργο που επιτέλους μετά από επίπονες προσπάθειες της Περιφέρειας, μέχρι το τέλος του 2017 θα παραδοθεί προς χρήση.

Στο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο θα απολαύσουμε (ώρα 20.30) την πανσέληνο υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας) και με την διεύθυνση του Γιώργου Μπουρδόπουλου.

6 Σεπτεμβρίου 2017Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας – Ι.Π. Μεσολογγίου: 

Βόλτα στην Τουρλίδα και μελωδίες με σαξόφωνοΣτις 19.30 ξεκινάμε περπάτημα ή ποδηλατάδα από την Αγία Τριάδα και φθάνουμε στο τέλος του δρόμου της Τουρλίδας.Θα συζητήσουμε και θα οραματιστούμε τη νέα Τουρλίδα που σχεδιάζεται μέσα από την στρατηγική Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων που θα υλοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.Εκεί στην άκρη της Τουρλίδας, μέσα από ένα ιδιαίτερο event αναδεικνύουμε και το υδάτινο στοιχείο με κανόε καγιάκ και παραδοσιακές βάρκες – γαΐτες. Ακολούθως, θα απολαύσουμε μελωδίες από το σαξόφωνο με τον Βασίλη Κονίδα και υπέροχα τραγούδια από την Νίκη Κοντοσιώρου.

7 Σεπτεμβρίου 2017Π.Ε. Ηλείας – Κατάκολο: 

Πολυδιάστατο μουσικό οδοιπορικόΣτις 19.30 στο λιμάνι του Κατακόλου, θα απολαύσουμε ένα πολυδιάστατο μουσικό οδοιπορικό από τον συνθέτη Γιώργο Βούκανο με κεντρικό τίτλο «Τα Λόγια της Πλώρης», εμπνευσμένο από τα γνωστά διηγήματα του Ηλείου συγγραφέα Ανδρέα Καρκαβίτσα.

Η επέκταση του λιμένα Κατακόλου είναι το πρώτο έργο προτεραιότητας που υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας και αποτελεί τη σφραγίδα της Περιφέρειας για το σύνολο έργων που έγινε μέσω του προηγούμενου ΕΣΠΑ.

Η ιστορία του έργου αναφέρεται στην αγάπη και στον έρωτα ενός ζευγαριού όπως τον περιγράφει ο Α. Καρκαβίτσας. 

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2012 και στο Κάστρο Χλεμούτσι το 2013.

Μαζί με τα τραγούδια του Γιώργου Βούκανου θα ακουστούν και άλλα παραδοσιακά άσματα με θέμα την θάλασσα. Συμμετέχουν τρεις μουσικοί και τραγουδούν ο γνωστός ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας και η Άντα Αθανασοπούλου. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Χάρης Κότσιφας και το σενάριο η Μαίρη Βούκανου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!