Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Τροπολογία Ρυθμίσεις ζητημάτων Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Εναρμόνιση της νομοθεσίας με την Οδηγία 2014/92/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Ιουλίου 2014 σχετικά με τη συγκρισιμότητα των τελών που συνδέονται με λογαριασμούς πληρωμών, την αλλαγή λογαριασμού πληρωμών και την πρόσβαση σε λογαριασμούς πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά και άλλες διατάξεις»

Θέμα: Ρυθμίσεις ζητημάτων Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με την προτεινόμενη διάταξη καλύπτεται νομοθετικό κενό ως προς τις προϋποθέσεις επιλογής προϊσταμένων Γενικής Διεύθυνσης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, καθώς δεν είχε συμπεριληφθεί ως προϋπόθεση η ελάχιστη απαιτούμενη προϋπηρεσία στο επίπεδο προϊσταμένου Τμήματος, προκειμένου ο έχων ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου Τμήματος να δύναται να υποβάλει υποψηφιότητα για τη θέση Γενικού Διευθυντή, όπως η περίπτωση αυτή προβλέπεται ήδη στο άρθρο 26 του ν. 4389/2016 για την επιλογή προϊσταμένων λοιπών βαθμιδών.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Εναρμόνιση της νομοθεσίας με την Οδηγία 2014/92/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Ιουλίου 2014 σχετικά με τη συγκρισιμότητα των τελών που συνδέονται με λογαριασμούς πληρωμών, την αλλαγή λογαριασμού πληρωμών και την πρόσβαση σε λογαριασμούς πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά και άλλες διατάξεις»

Ρυθμίσεις ζητημάτων Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Στο τέλος της περίπτ. α' της παρ. 2 του άρθρου 26 του ν. 4389/2016 (Α' 94) προστίθεται διαζευκτικό «ή» και υποπερίπτωση εε) ως εξής: «εε) κατέχουν τον βαθμό Α’ με πλεονάζοντα χρόνο τουλάχιστον ένα (1) έτος στον βαθμό αυτόν και έχουν ασκήσει συνολικά τουλάχιστον για δύο (2) έτη καθήκοντα προϊσταμένου Τμήματος».

Τροποποιούμενες - Καταργούμενες Διατάξεις

Με την προτεινόμενη διάταξη τροποποιείται η περίπτωση α) της παραγράφου 2 του άρθρου 26 του ν. 4389/2016, η οποία έχει ως εξής:

«2. α) Ως προϊστάμενοι Γενικής Διεύθυνσης επιλέγονται υπάλληλοι, εφόσον:

αα) έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης επί ένα (1) έτος τουλάχιστον ή

ββ) έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου Διεύθυνσης για δύο (2) τουλάχιστον έτη ή

γγ) είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου συναφούς διδακτορικού διπλώματος ή απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α) ή κάτοχοι αναγνωρισμένου συναφούς μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, κατέχουν βαθμό Α' με πλεονάζοντα χρόνο τουλάχιστον πέντε (5) έτη στο βαθμό αυτόν, ή 

δδ) κατέχουν το βαθμό Α' με πλεονάζοντα χρόνο τουλάχιστον επτά (7) έτη στο βαθμό αυτόν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!