Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Κίνα Την απλοποίηση των συντελεστών ΦΠΑ προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Σι Γιαομπίν, δήλωσε σήμερα ότι η Κίνα θα απλοποιήσει στο μέλλον τους συντελεστές του ΦΠΑ για να μειώσει το φορολογικό βάρος των εταιρειών.

«Το σημερινό φορολογικό σύστημα έχει πάρα πολλά επίπεδα και μπορεί να προκαλεί σύγχυση κατά την εφαρμογή της πολιτικής και να εμποδίζει τον δίκαιο ανταγωνισμό», δήλωσε ο Σι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, υποσχόμενος ότι θα γίνει ευκολότερη η παρακολούθηση των φορολογικών συντελεστών. Υπάρχουν τέσσερις συντελεστές ΦΠΑ, που κυμαίνονται από το 6% έως το 17%.

Ο Σι δεν αναφέρθηκε σε κάποιο χρονοδιάγραμμα ή άλλες λεπτομέρειες των αλλαγών. Το σύστημα του ΦΠΑ άρχισε να εφαρμόζεται τον Μάιο σε όλη τη χώρα, αντί του φόρου στις επιχειρήσεις, έπειτα από επιτυχείς δοκιμές. Οι επιχειρήσεις είχαν εξοικονομήσει 96,5 δισ. γιουάν (περίπου 14 δισ. δολάρια) έως το τέλος Οκτωβρίου. Λαμβάνοντας υπόψη και άλλες μειώσεις φόρων, η κυβέρνηση αναμένει ότι η συνολική εξοικονόμηση φέτος θα φθάσει τα 500 δισ. γιουάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!