Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Τελετή παράδοσης Υπουργείου Οικονομικών Οι προτεραιότητες της νέας υφυπουργού Κ. Παπανάτσιου.

Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, τα νομοσχέδια για το πλαστικό χρήμα και την εθελούσια αποκάλυψη εισοδημάτων, θα είναι οι προτεραιότητες της νέας υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, όπως η ίδια επισήμανε κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής από τον απερχόμενο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. Η νέα υφυπουργός ανέφερε μάλιστα ότι βασική επιδίωξή της θα είναι η εφαρμογή πολιτικής που θα φροντίζει για την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Η Κατερίνα Παπανάτσιου εξήρε το έργο του Τρύφωνα Αλεξιάδη. Όπως τόνισε, θα συνεχίσει το έργο αυτό στους τομείς που προανέφερε ενώ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την επιλογή που έκανε στο πρόσωπό της.

Ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της πολιτικής του, στάθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη υπέρβαση των εσόδων του προϋπολογισμού κατά 2,3 δισ. ευρώ για την οποία, όπως είπε, δεν υπάρχει προηγούμενο στην ιστορία του υπουργείου. Πρόκειται, όπως είπε, για το αποτέλεσμα των ελέγχων που έγιναν «σε τομείς οι οποίοι δεν είχαν ενοχληθεί τα προηγούμενα χρόνια». «Δεν υπήρξε άβατο», τόνισε αναφερόμενος στους φορολογικούς ελέγχους, ενώ, όπως ανακοίνωσε, τα αποτελέσματα της πολιτικής του στο υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνονται σε τόμο 130 σελίδων που θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Ο κ. Αλεξιάδης αναφερόμενος στον τομέα της Δημόσιας Περιουσίας είπε ότι «δεν δίστασα να συγκρουστώ με συμφέροντα και διαδικασίες παρασκηνίου γιατί αυτή ήταν η εντολή που είχα». Ειδικότερα, όσον αφορά το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενοικίων που εφαρμόζει το υπουργείο Οικονομικών, προειδοποίησε τη νέα υφυπουργό ότι θα συναντήσει αντιδράσεις. Όπως είπε «κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θα χάσουν χρήματα όταν θα φύγουν οι υπηρεσίες».

Όσον αφορά το λαθρεμπόριο, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική ενέργεια τις νέες ταινίες ασφαλείας για τα τσιγάρα καθώς και την ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Ολοκληρώθηκε η εμβληματική παραχώρηση του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής ανέφερε επίσης ο Τρύφων Αλεξιάδης.

«Επιστρέφω ως υπάλληλος στο υπουργείο Οικονομικών. Έκανα το καθήκον μου, δεν διεκδικώ το αλάθητο, δεν θεωρώ ότι τα έκανα όλα σωστά. Έκανα ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό», τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρατίθεται ακολούθως το σχετικό δελτίο τύπου του Υπ. Οικονομικών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Νίκης 5-7 10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.:2103332644

e-mail: press@minfin.gr

Δευτέρα 07 Νοέμβριου 2016

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη στην υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε πως αποτελεί τιμή για την ίδια, η εμπιστοσύνη που έδειξε ο Πρωθυπουργός στο πρόσωπο της αναθέτοντας της αυτό το καθήκον σε μια τόση σημαντική θέση σε κομβικό σημείο.

Ευχαρίστησε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, για το έργο του και πρόσθεσε πως είναι μεγάλη ευθύνη η συνέχιση του, ενώ υπογράμμισε πως ο,τι έχει ήδη ξεκινήσει, θα φροντίσει να ολοκληρωθεί. Δήλωσε την πρόθεση της να γίνουν πράγματα πέρα από τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις, με τους στόχους του προϋπολογισμού να παραμένουν προτεραιότητα. Στόχος της είναι να τεθεί το όφελος των πολιτών ως προτεραιότητα.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, με τη σειρά του, καλωσόρισε την υφυπουργό ως φίλη, συντρόφισσα και συνεργάτιδα, με την οποία τους συνδέουν κοινοί αγώνες τόσο σε κομματικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο και υποσχέθηκε πως θα έχει τη βοήθεια του, σε ότι του ζητηθεί.

Ευχαρίστησε τους υπαλλήλους, τα στελέχη, τους γραμματείς και τους προέδρους όλων των φορέων για τη συνεργασία τους όλη την προηγούμενη περίοδο.

Παραδίδοντας τον απολογισμό και τον προγραμματισμό στην υφυπουργό, ανέφερε πως είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και όχι ατομικής. Ξεχωριστή αναφορά έκανε για μερικές από τις αρμοδιότητες του.

Μίλησε για την υπέρβαση του στόχου του προϋπολογισμού στον τομέα των φορολογικών εσόδων, κατά 2,32 δις ευρώ και ανέφερε πως δεν υπάρχει προηγούμενο τέτοιου επιτεύγματος.

Αναφέρθηκε στους φορολογικούς ελέγχους που έγιναν, σε καταστάσεις που μέχρι να ξεκινήσουν εμφανίζοντας ως άβατο. Ειδικά ανέφερε πως «δεν χαριστήκαμε σε κανέναν και πως ενοχλήσαμε πολλούς».

Υπογράμμισε ότι οι δράσεις κατά του λαθρεμπορίου απέκτησαν ένα μεγάλο «όπλο» με την υπογραφή αποφάσεων που για χρόνια παρέμεναν στα συρτάρια. Σημαντική ενέργεια είναι και η υπογραφή της σύμβασης συνεργασίας για τις ταινίες των καπνικών, με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι στον τομέα της Δημόσιας Περιουσίας ξεκίνησε μεγάλη εξοικονόμηση ενοικίων με την μεταφορά υπηρεσιών σε κτίρια του Δημοσίου, παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν. Παραχωρήθηκαν κτίρια και εκτάσεις σε δήμους και περιφέρειες, πάντα με γνώμονα το δημόσιο όφελος και την εξυπηρέτηση των πολιτών, με ιδιαίτερη αναφορά στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Για την παρουσία του στη Βουλή, ανέφερε πως παρόλο που ήταν εξωκοινοβουλευτικός, ήταν πρώτος σε αριθμό ομιλιών, δείχνοντας σεβασμό στο θεσμό και τους βουλευτές.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του γραφείου του για την προσπάθεια και τη συνεισφορά που είχαν στο να καταφέρει όλο αυτό το δύσκολο έργο, γνωρίζοντας από την αρχή τους περιορισμούς που θα είχε. Το μόνο πράγμα για το οποίο δήλωσε μετανιωμένος, είναι πως έπρεπε να συγκρουστεί με συμφέροντα, νοοτροπίες και παρασκήνια με μεγαλύτερη μεθοδικότητα και ένταση.   

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!