Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

A.KI.O.E. Σήμερα το επάγγελμα του Οικονομολόγου είναι σε χειρότερη θέση από χθες, ενώ το αύριο προδιαγράφεται δυσοίωνο.

Να με συγχωρούν όλοι αυτοί που αρέσκονται να καθρεπτίζονται και να χειροκροτούν τους εαυτούς τους μονολογώντας τα κατορθώματα τους, όμως το μέλλον των Οικονομολόγων, και με δική τους συμβολή, διαμορφώνεται αβέβαιο.  

Το μέλλον του επαγγέλματος έχει προδιαγραφεί δυσοίωνο, με τις μέχρι σήμερα πράξεις και παραλήψεις του σημερινού προεδρείου της Κεντρικής Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. 

Όσο διάστημα στην κυβέρνηση της χώρας ήταν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ όλα πήγαιναν καλά, και το προεδρείο του ΟΕΕ επευφημούσε τον τότε υπουργό κ. Μηταράκη δίνοντάς του τα εύσημα όταν κατοχύρωνε τους αποφοίτους των κολεγίων σε βάρος των μελών του ΟΕΕ και όλων όσων νόμιμα είχαν και έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος. Ότι είχαμε κερδίσει το χάσαμε σε μια νύκτα, καθώς τα οργανωμένα συμφέροντα κατοχύρωσαν επαγγελματικά δικαιώματα ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου. 

Παράλληλα, παραδοθήκαμε χωρίς καμία αντίσταση και αντίδραση, όταν τα οργανωμένα συμφέροντα επέβαλλαν την αχαλίνωτη και ανεξέλεγκτη δραστηριότητά τους σε βάρος της δραστηριότητας των μικρών επαγγελματιών. 

Δυστυχώς, στην τριετία που πέρασε οι μεγάλοι έγιναν μεγαλύτεροι και οι μικροί, μικρότεροι, αλλά και πιο πτωχοί. 

Είναι γεγονός ότι οι συνάδελφοι, σε όλη τη χώρα, χωρίς να ερωτηθούν, υποχρεώθηκαν να συμβάλουν με προσωπικό κόστος στην λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. Χρεώθηκαν το κόστος ανασυγκρότησης του κρατικού μηχανισμού και στο όνομά του εκσυγχρονισμού υποχρεώθηκαν να προσφέρουν με όλες τις δυνάμεις τους τα μέγιστα για το δημόσιο συμφέρον. Η κρατική ανταμοιβή ήταν η θεσμοθέτηση της συρρίκνωσης του αντικειμένου του λογιστή. 

Κανείς από το παλιό Προεδρείο του ΟΕΕ, δεν διαμαρτυρήθηκε στην απομείωση του λογιστικού επαγγέλματος. Απεναντίας, σιώπησαν στην κατάργηση αντικειμένων του λογιστή, αγνοώντας προκλητικά την διεθνή πρακτική των προηγμένων κρατών που διατηρούν κυρίαρχο τον ρόλο του λογιστή στην επιχειρηματική δραστηριότητα.  

Ομοίως, την ίδια σιωπή κράτησαν και με τον πρόσφατο περιορισμό της επαγγελματικής δραστηριότητας όταν τα όρια ελέγχου για τις εταιρίες των ορκωτών οριοθετήθηκαν στα 3.οοο.οοο από την ακραία θέση της τρόικας - των 8.οοο.οοο που είχε ανεβάσει. 

Ποιος θα πίστευε ότι επί ημερών της αριστεράς θα θεσμοθετούνταν μέτρα για τους λίγους και όχι για τους πολλούς; Και το προεδρείο του ΟΕΕ όχι μόνο να σιωπά, αλλά υπογείως να συμβάλλει με την συμμετοχή του στην επιτροπή για την μείωση των ορίων, και στην ουσία να συνηγορεί υπέρ των ελεγκτικών εταιρειών. 

Συνάδελφοι , 

  • Αν δεν επαναπροσδιορισθεί το επάγγελμα του Λ/Φ , 
     
  • Αν δεν αναπροσαρμοστούν τα όρια του ελέγχου στα 5.000.000 που ήταν παλαιοτέρα, 
     
  • Αν δεν δημιουργηθεί μητρώο ελέγχου μικρών επιχειρήσεων με όλα τα αναγκαία ασυμβίβαστα, 
     
  • Αν δεν γίνουν ονομαστικές οι μετοχές των επιχειρήσεων consulting, δεν υπάρχει κανένα μέλλον στο χώρο του επαγγέλματος. 

Η μη αποδοχή της πρότασή μας για εποπτικά όργανα ελέγχου με δημόσιο χαρακτήρα, καθιστά αβέβαιο το μέλλον του ελεγκτικού μηχανισμού, αβέβαιο το μέλλον των Οικονομολόγων . 

Συνάδελφοι, 

αντιδρούμε και αλλάζουμε τα πάντα στο χώρο του Οικονομολογικού Επαγγέλματος. 

Υπάρχει δουλειά για όλους, αρκεί να υπερασπιστούμε το επάγγελμα, αρκεί να απαλλάξουμε το ΟΕΕ από αυτούς που σιώπησαν και συνηγόρησαν στην ισοπέδωσή του.  

Αφήνουμε το Παλιό και το Άχαρο Παρελθόν.   

Μαζί θα αλλάξουμε το Οικονομικό Επιμελητήριο.   

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 

«ΑΚΙΟΕ»     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!