Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

ΠΟΕ-ΔΟΥ Προκήρυξη 24ωρης απεργίας Πέμπτη 19.05.2016

ΠΟΕ-ΔΟΥ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 
ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2-Τ.Κ.105 62 ΑΘΗΝΑ / 
ΤΗΛ.: 210-3622 707 · 
FAX: 210-3638 782 / 
www.poedoy.gr. 
e-mail: poedoy@ipoedoy.gr 

Αθήνα 12.5.2016 
Αρ. Πρωτ.: 932 

ΠΡΟΣ:1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ΕΥΚΛΕΙΔΗ Νίκης 5-7 Αθήνα 
2. ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΤΡΥΦΩΝ Καρ. Σερβίας 10 Αθήνα 
3. ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ Πανεπιστημίου 37 Αθήνα 
4. ΓΓΔΕ κ. ΠΙΤΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟ Καρ. Σερβίας 10 Αθήνα 
5. ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΔΟΕ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟ Πειραιώς 207& Αλκίφρονος 9 Αθήνα 
6. ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ κ. ΒΕΡΝΑΔΑΚΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ  Βασ. Σοφίας 15 Αθήνα . 
7.ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Σταδίου 27 Αθήνα 
8. ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ  
κ. ΤΡΙΑΡΧΗ ΠΕΤΡΟ Χανδρή 1 & Θεσσαλονίκης Αθήνα 

ΘΕΜΑ : ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 

Σας γνωστοποιούμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1264/82 (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει) και του καταστατικού της ΠΟΕ – ΔΟΥ, η ΠΟΕ – ΔΟΥ σε συνεδρίασή της στις 11.5.2016 αποφάσισε ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την ΠΕΜΠΤΗ 19.5.2016. Σας γνωρίζουμε περαιτέρω, ότι κατά τη διάρκεια της ως άνω 24ωρης απεργίας, θα υφίσταται το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας που προβλέπεται από το άρθρο 21 του Ν. 1264/82 (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει). 

Οι εφοριακοί υπάλληλοι εργάζονται καθημερινά με αυταπάρνηση σε δυσμενείς συνθήκες και προασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, σε μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για την χώρα, παρά τις δραματικές μειώσεις που έχουν υποστεί στις αποδοχές τους, τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, την προβληματική μηχανοργάνωση των υπηρεσιών μας, την πολυνομία κλπ. 

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη διαρκώς ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια από τη βάρβαρη φορολογική πολιτική και την αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, έχουν μετατρέψει τις υπηρεσίας μας, σε εστίες κοινωνικής έντασης, συγκρούσεων, επιθέσεων κλπ. 

Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί από τις κυβερνητικές αποφάσεις μετά το 3ο μνημόνιο με το οποίο ψηφίστηκε η διάλυση του ΣΔΟΕ και η δημιουργία «Αυτόνομου Φορέα Εσόδων», μετατροπή της ΓΓΔΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή. 

Η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση μετά από συμφωνία με τους δανειστές σχέδιο νόμου για την δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εκτός του Υπουργείου Οικονομικών. 

Απορρίπτουμε συνολικά το νομοσχέδιο, καθόσον είμαστε ριζικά αντίθετοι στη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία των εσόδων του κράτους, την  ανεξαρτησία της χώρας, την κατεύθυνση των ελέγχων και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, γι’ αυτό και ζητάμε την άμεση απόσυρσή του. 

Για τους λόγους αυτούς η διοίκηση της Ομοσπονδίας μας, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών (Ε. Τσακαλώτο και Τ. Αλεξιάδη) και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Γ. Πιτσιλή και αφού συζήτησε μαζί τους, κοινοποίησε την απόφαση του Έκτακτου Γενικού Συμβουλίου της 17.3.2016, σύμφωνα με την οποία είμαστε κάθετα αντίθετοι στην δημιουργία της Ανεξάρτητης Αρχής . 

Δυστυχώς οι απαντήσεις που λάβαμε, αλλά και όσα έχουν δημοσιοποιηθεί από δηλώσεις αρμοδίων, επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους και εκτιμήσεις μας για την προοπτική του κλάδου. Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ –ΔΟΥ στην συνεδρίασή του της 11.5.2016 αφού εκτίμησε τα δεδομένα αποφάσισε την προκήρυξη 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την ΠΕΜΠΤΗ 19.5.2016 ως αντίδραση στις απαντήσεις που πήραμε από τις συναντήσεις αυτές. 

 ΑΙΤΗΜΑΤΑ 

1. Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το σχετικό σχέδιο νόμου που προωθεί για ψήφιση . 

2. Έναρξη έστω και καθυστερημένα ουσιαστικού διαλόγου με τους εργαζόμενους. 

3. Ζητάμε την ενοποίηση των υπηρεσιών μας (ΓΓΔΕ – ΣΔΟΕ –ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ) σε μια ενιαία υπηρεσία εντός του Υπουργείου Οικονομικών. 

4. Ζητάμε την μισθολογική εξομοίωση όλων των συναδέλφων μας. 

5. Ζητάμε νομική θωράκιση όλων των υπαλλήλων. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ 

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΝΑ ΚΙΟΥΤΣΟΚΙΟΖΟΓΛΟΥ-ΠΟΥΛΑΚΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!