Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΕ-ΔΟΥ Άμεση προτεραιοποίηση των υποθέσεων προς έλεγχο και προστασία των εργαζομένων

ΠΟΕ-ΔΟΥ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 
ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2-Τ.Κ.105 62 ΑΘΗΝΑ / 
ΤΗΛ.: 210-3622 707 · 
FAX: 210-3638 782 / 
www.poedoy.gr. 
e-mail: poedoy@ipoedoy.gr 

Αθήνα 26.4.2016  
Αρ. Πρωτ.: 925  
ΠΡΟΣ : Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων  
κ. ΓΙΩΡΓΟ ΠΙΤΣΙΛΗ  
KOIN: 1. Υπουργό Οικονομικών  
κ. ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ  
2. Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών  
κ. ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗ 

Κύριε Γενικέ, 

Με το άρθρο 2 του Ν. 4346/2015 « Επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις», προβλέπεται ότι οι υποθέσεις που ελέγχονται κατά προτεραιότητα επιλέγονται με απόφαση του ΓΓΔΕ με βάση κριτήρια ανάλυσης κινδύνου. Με απόφαση επίσης του ΓΓΔΕ καθορίζεται ο αριθμός των μερικών ή και πλήρων ελέγχων που θα διενεργούνται εντός του επομένου έτους κατά προτεραιότητα, λαμβανομένου υπόψη του αριθμού των ελεγκτών. 

Επειδή το πλήθος των υποθέσεων προς έλεγχο είναι τεράστιο, επειδή οι εντολές που έχουν χρεωθεί στους συναδέλφους και στις συναδέλφισσες σε όλη την επικράτεια ξεπερνάει κάθε προηγούμενο (πάνω από 100 ο καθένας /μια), επειδή οι εισαγγελικές παραγγελίες είναι αναρίθμητες, σας καταθέτουμε την αγωνία και την ανησυχία όλου του κλάδου σχετικά με αυτό το καυτό ζήτημα. Ζητάμε την προστασία όλων των εργαζομένων οι οποίοι εργάζονται με αυταπάρνηση σε δυσμενείς συνθήκες και προασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, σε μία δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για τη χώρα. 

Η ΠΟΕ ΔΟΥ με συνεδριακές αποφάσεις αλλά και πρόσφατες αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου τις οποίες σας έχει καταθέσει, έχει προτάξει το θέμα της προτεραιοποίησης των υποθέσεων με βάση τον αριθμό των υπαλλήλων και τις πραγματικές δυνατότητες ανά ελεγκτή, σε συνδυασμό με τη νομική θωράκιση των  υπαλλήλων, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι απρόσκοπτα, και χωρίς να επικρέμεται ως «δαμόκλειος σπάθη» το θέμα των παραγραφών και εισαγγελικών παραγγελιών, να μπορέσουν να φέρουν σε πέρας ένα έργο δύσκολο, υψηλών απαιτήσεων και προσδοκιών. 

Το γεγονός ότι διανύσαμε ήδη το πρώτο τετράμηνο του 2016 χωρίς να έχει δοθεί λύση στο ζήτημα αυτό ενώ αντίθετα ο αριθμός των εντολών ελέγχου συνεχίζει να καταπλακώνει τους ελεγκτές, αυξάνει την ανησυχία μας και συγχρόνως μας υποχρεώνει να προασπίσουμε την αξιοπιστία, την ηθική υπόσταση, τις συνθήκες εργασίας και γενικότερα τα συμφέροντα του συνόλου των εργαζομένων στο κλάδο μας. Δεν θα δεχθούμε να γίνουμε « Ιφιγένειες» και εξιλαστήρια θύματα , ούτε θα αναλάβουμε ευθύνες που δεν μας αναλογούν. 

Ζητάμε να πάρετε εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε να δοθεί λύση άμεσα λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στο φοροελεγκτικό μηχανισμό, τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, την έλλειψη επιμόρφωσης σε νέες τεχνικές ελέγχου, την αυξανόμενη ροή υπαλλήλων στη συνταξιοδότηση με αυξημένη εμπειρία στον έλεγχο, δεδομένου ότι τα περιθώρια του χρόνου στενεύουν.  

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ 
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΑΝΝΑ ΚΙΟΥΤΣΟΚΙΟΖΟΓΛΟΥ-ΠΟΥΛΑΚΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!