Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠΟΛ. 1159/9-5-1997 Συστηματική παρακολούθηση και καταγραφή των κατόχων - χρηστών φορολογικών ταμειακών μηχανών

YΠOIK 1051689/146/0015/ΠOΛ.1159/9.5.1997

Συστηματική παρακολούθηση και καταγραφή των κατόχων - χρηστών φορολογικών ταμειακών μηχανών

Οπως είναι γνωστό από το 1989 άρχισε να εφαρμόζεται στη χώρα μας η χρήση φορολογικών ταμειακών μηχανών. Από τότε μέχρι σήμερα το μέτρο αυτό έχει επεκταθεί σταδιακά σ` ολόκληρη την επικράτεια και καλύπτει περίπου απόλυτα τον κύκλο των διενεργουμένων λιανικών πωλήσεων αγαθών και υπηρεσιών.

Για την παρακολούθηση των κατόχων - χρηστών φορολογικών ταμειακών μηχανών, καθιερώθηκε με τον ν. 1809/1988 (άρθρο 4 παρ. 3) η τήρηση σε κάθε ΔOY βιβλίου - μητρώου επιτηδευματιών κατόχων φ.τ.μ., στο οποίο καταχωρούνται κατ` αλφαβητική σειρά οι κάτοχοι φ.τ.μ., ο τόπος εγκατάστασης της μηχανής, καθώς και κάθε μεταβολή ή συναφής πληροφορία που αφορά το χρήστη, ιδίως πώληση, καταστροφή, μεταφορά της επιχείρησης στην περιφέρεια άλλης ΔOY κ.λπ.

Σήμερα, ύστερα από την ολοκλήρωση της επέκτασης της χρήσης φ.τ.μ. και ενόψει της εφαρμογής του προγράμματος TAXIS προβάλλει επιτακτική η ανάγκη συγκεντρωτικής καταγραφής των κατόχων - χρηστών φ.τ.μ. και περαιτέρω η συστηματική κεντρική παρακολούθηση των μεταβολών που λαμβάνουν χώρα κάθε έτος.

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε, όπως αποστείλετε, στη Δ/νση Μητρώου - Τμήμα Γ`, μέχρι την 30.6.97, ευκρινή φωτοαντίγραφα των σελίδων του προαναφερόμενου βιβλίου - μητρώου με τις εγγραφές των κατόχων - χρηστών φ.τ.μ. από εφαρμογής της χρήσης των φ.τ.μ. μέχρι 30.4.97, συμπληρώνοντας οπωσδήποτε και τον αριθμό φορολογικού μητρώου (A.Φ.M.) αυτών, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη μηχανογραφική επεξεργασία. O A.Φ.M. θα πρέπει να προστίθεται και στις νέες εγγραφές κατόχων - Χρηστών που θα διενεργούνται στο βιβλίο από τώρα και στο εξής.

Σε περίπτωση που, παρ` ελπίδα, υπάρχουν ΔOY στις οποίες δεν τηρείται το βιβλίο αυτό, τότε τα ανωτέρω στοιχεία θα συγκεντρωθούν από το αρχείο του K.B.Σ., από τους φακέλλους των φορολογουμένων και θα συνταχθεί κατάσταση με τα εξής στοιχεία: Επώνυμο, μορφή ή επωνυμία κατ` αλφαβητική σειρά, ο ακριβής τόπος εγκατάστασης και λειτουργίας της μηχανής, καθώς και κάθε μεταβολή ή συναφής πληροφορία που αφορά το χρήστη της μηχανής, ιδίως πώληση, καταστροφή, μεταφορά της επιχείρησης στην περιφέρεια άλλης ΔOY κ.λπ.

Τέλος επισημαίνεται, ότι για τη διαρκή ενημέρωση του κεντρικού αρχείου του Υπουργείου Oικονομικών, φωτοαντίγραφα των σελιδών του βιβλίου - μητρώου κατόχων φ.τ.μ., θα πρέπει να αποστέλονται, στην πιο πάνω Δ/νση, μέχρι την 15η Ιανουαρίου κάθε έτους, και θα περιλαμβάνουν τις νέες εγγραφές που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!