Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΔΔΘΤΟΚ Β 1030078 ΕΞ 2016 Κοινοποίηση Απόφασης αριθ. 1/2015 του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Δημοκρατίας της Μολδαβίας, της 18ης Δεκεμβρίου 2015 σχετικά με την εφαρμογή του τίτλου V της Συμφωνίας Σύνδεσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ατομικής Ενέργειας και των κρατών μελών τους, αφενός, και της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, αφετέρου, σε ολόκληρη την επικράτεια της Δημοκρατίας της Μολδαβίας (2015/2445).

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ 
& Ε.Φ.Κ. 
Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΜΟΛΟΓΙΚΩΝ 
ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ 
ΤΜΗΜΑ Β' 
Ταχ. Δ/νση:Καρ. Σερβίας 10, 
Ταχ. Κωδ.:101 84 Αθήνα  
Πληροφορείς:Αγγελική Καρανικόλα  
Τηλέφωνο:210 69 87 513  
FAX:210 69 87 506  
Email:d17-c@2001.svzefxis.gov.gr

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 

ΑΔΑ: 

Αθήνα, 25 Φεβρουάριου 2016 

Αρ. Πρωτ.: ΔΔΘΤΟΚ Β 1030078 ΕΞ 2016 

ΠΡΟΣ: Όπως Πίνακας Διανομής 

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση Απόφασης αριθ. 1/2015 του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Δημοκρατίας της Μολδαβίας, της 18ης Δεκεμβρίου 2015 σχετικά με την εφαρμογή του τίτλου V της Συμφωνίας Σύνδεσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ατομικής Ενέργειας και των κρατών μελών τους, αφενός, και της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, αφετέρου, σε ολόκληρη την επικράτεια της Δημοκρατίας της Μολδαβίας (2015/2445). 

ΣΧΕΤ: Η αριθ. πρωτ. ΔΔΘΤΟΚ Β 5027242 ΕΞ2014/17-11-2014 ΔΥΟ (Παροχή οδηγιών επί της Συμφωνίας Σύνδεσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ατομικής Ενέργειας και των κρατών μελών τους, αφενός, και της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, αφετέρου). 

Σας κοινοποιούμε με την παρούσα, για ενημέρωση και εφαρμογή, την Απόφαση αριθ. 1/2015 του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Δημοκρατίας της Μολδαβίας, της 18/12/2015, σχετικά με την εφαρμογή του τίτλου V της Συμφωνίας Σύνδεσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ατομικής Ενέργειας και των κρατών μελών τους, αφενός, και της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, αφετέρου, σε ολόκληρη την επικράτεια της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, η οποία δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (L 336/23.12.2015). 

Με την ανωτέρω σχετική είχαν δοθεί οδηγίες επί της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ-Δημοκρατίας της Μολδαβίας, η οποία εφαρμόζεται προσωρινά από την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Ειδικότερα, στις διατάξεις της συμφωνίας ορίζεται ότι το εδαφικό πεδίο εφαρμογής της περιορίζεται στις περιοχές εκείνες επί των οποίων η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μολδαβίας ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η συμφωνία να μην εφαρμόζονταν αρχικά στην περιοχή της Υπερδνειστερίας (Transnistria). 

Στη συνέχεια, η Δημοκρατία της Μολδαβίας γνωστοποίησε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι είναι σε θέση να εξασφαλίσει την πλήρη εφαρμογή και επιβολή του τίτλου V (Εμπόριο και Συναφή με το εμπόριο θέματα) της συμφωνίας σύνδεσης σε ολόκληρη την επικράτειά της από την 1η Ιανουαρίου 2016. Κατόπιν αυτού το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Δημοκρατίας της Μολδαβίας εξέδωσε την κοινοποιούμενη Απόφαση στην οποία ορίζονται τα κάτωθι : 

Ο τίτλος V (Εμπόριο και συναφή με το εμπόριο θέματα) της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ-Δημοκρατίας της Μολδαβίας, στον οποίο περιλαμβάνονται και οι διατάξεις αρμοδιότητάς μας, εφαρμόζεται στο σύνολο της επικράτειας της Μολδαβίας από την 1η Ιανουαρίου 2016, ήτοι και στην περιοχή της Υπερδνειστερίας (Transnistria). 

Το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Δημοκρατίας της Μολδαβίας, θα επανεξετάσει την εφαρμογή του τίτλου V της Συμφωνίας Σύνδεσης, στο σύνολο της επικράτειας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, εντός 10 μηνών από την έκδοση της κοινοποιούμενης Απόφασης και στη συνέχεια μια φορά ετησίως. 

Η κοινοποιούμενη Απόφαση αρχίζει να ισχύει την ημερομηνία της έκδοσής της. 

Οι επαγγελματικοί ή συνδικαλιστικοί φορείς προς τους οποίους κοινοποιείται η παρούσα με τα συνημμένα της, παρακαλούνται όπως μεριμνήσουν για τη σχετική ενημέρωση των μελών τους. 

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΔΙΚΗΜΕΝΑΚΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!