Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΕ-ΔΟΥ Αποφάσεις γενικού συμβουλίου 18.02.2016

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 

Αθήνα 23.02.2016 

Αρ. Πρωτ.: 898 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 18.02.2016 

Σήμερα 18.02.2016 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 09:30 π.μ., σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52 ΑΘΗΝΑ), συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο (Γ.Σ.) της ΠΟΕ - ΔΟΥ, που συγκλήθηκε κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του καταστατικού της Π.Ο.Ε. Δ.Ο.Υ., με θέματα: 

1. Απολογισμός δράσης και προτάσεις παρατάξεων για προγραμματισμό δράσης στα παρακάτω θέματα: 
α) Ασφαλιστικό 
β) Αξιολόγηση 
γ) Πόρισμα ΣΔΟΕ/τοποθέτηση υπαλλήλων 
δ) Διαδικασία επιλογής προϊσταμένων στη ΓΓΔΕ 
ε) Νομοσχέδιο Βερναρδάκη 
στ) Διεκδίκηση υπόλοιπου ποσού ΤΕΑΔΥ 

2. Έγκριση Απολογισμού - Προϋπολογισμού, ενημέρωση για τα οικονομικά της Π.Ο.Ε. - Δ.Ο.Υ. 

3. Επικύρωση αποφάσεων Εκτελεστικής επιτροπής 13/01/2016 & 26/01/2016. 

4. Συμπαράσταση στον αγώνα του Ο.Ε.Ε. (έγγραφο ΟΕΕ με αρ πρτ Φ/1/1212/17.02.2016). 

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν και οι τριάντα ένας (31) Γενικοί Σύμβουλοι: 

01. ΑΠΟΔΟΥΛΙΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 17. ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΤΣΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
02. ΑΡΣΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 18. ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ ΡΕΒΕΚΑ
03. ΒΑΣΙΛΟΓΑΜΒΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 19. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
04. ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 20. ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
05. ΓΕΩΡΓΙΛΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 21. ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ ΦΩΤΙΟΣ
06. ΔΗΜΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 22. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
07. ΘΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ 23. ΠΑΠΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
08. ΚΑΒΒΑΘΑΣ ΤΡΥΦΩΝ 24. ΠΑΤΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
09. ΚΑΝΔΗΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ 25. ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
10. ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 26. ΡΑΠΤΟΥ ΟΛΓΑ
11. ΚΕΦΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 27. ΣΚΛΑΒΑΚΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
12. ΚΙΟΥΤΣΟΚΙΟΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ 28. ΤΖΙΑΣΤΟΥΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
13. ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 29. ΤΣΑΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
14. ΚΟΥΠΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ 30. ΥΦΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ
15. ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 31. ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
16. ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  

Με την έναρξη της συζήτησης έγινε η ενημέρωση του Γ.Σ. από την πρόεδρο της Ε.Ε., επί του συνόλου των θεμάτων που απασχόλησαν τη διοίκηση στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίαση του Γ.Σ. (17.12.2015). 

Μετά την εισήγηση της Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής, τις τοποθετήσεις και προτάσεις των μελών επί των Θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ -ΔΟΥ προχώρησε στη λήψη των παρακάτω αποφάσεων: 

Α. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΕΜΑ 1ο: Απολογισμός δράσης και προτάσεις παρατάξεων Α' απόφαση: 

Απαιτούμε την άμεση άρση της αναστολής της λειτουργίας των υποδιευθύνσεων και τμημάτων της ΥΕΔΔΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ & ΡΟΔΟΥ, η οποία προβλέπεται σε σχετική απόφαση του αναπληρωτή ΓΓΔΕ. 

Β' απόφαση: 

Ανάληψη πρωτοβουλιών και ενεργειών από την Π.Ο.Ε. Δ.Ο.Υ., για την επίλυση του προβλήματος των συναδέλφων εφοριακών που παρέμειναν στις περιφερειακές διευθύνσεις του ΣΔΟΕ, με την μεταφορά τους άμεσα (οριστική μετακίνηση) στις αντίστοιχες υπηρεσίες της ΥΕΔΔΕ, όπου υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις, ή όπου αλλού δηλώσουν προτίμηση. 

απόφαση: 

Οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων δεν αποτελούν μέσον άσκησης οικονομικής πολιτικής από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, 

Δεν διαπραγματεύονται από κανέναν, 

Δεν κουρεύονται, 

Δεν χαρίζονται, 

Δεν αποτελούν πεδίο άσκησης μνημονιακών εντολών. 

Επειδή οι ασφαλιστικές μας εισφορές δεν αποτελούν χρήματα της κεντρικής κυβέρνησης, αλλά αποτελούν χρήματα από το υστέρημα των εργαζομένων και πρέπει να επιστρέψουν σε αυτούς. 

Επειδή η ενέργεια της πολιτικής ηγεσίας, κουρέματος του λογαριασμού των αποθεματικών της Β' επικουρικής ΤΕΑΔΥ, κατ’ εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών είναι παράνομη, 

Επειδή οι εκβιαστικές πρακτικές προηγούμενων κυβερνήσεων, που οδήγησαν τους εργαζόμενους στην υπογραφή παραίτησης από το υπόλοιπο των ασφαλιστικών τους εισφορών, είναι παράνομη, 

Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία την άμεση επιστροφή στους εργαζόμενους του ΥΠΟΙΚ των παρακρατηθέντων ασφαλιστικών εισφορών της Β' επικουρικής σύνταξης ΤΕΑΔΥ. 

Για τα λοιπά υποθέματα του πρώτου θέματος δεν υπήρξαν άλλες αποφάσεις γιατί καμία από τις υποβληθείσες προτάσεις δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία. 

ΘΕΜΑ 2ο: Οικονομικά Π.Ο.Ε. - Δ.Ο.Υ. 

Α) Το Γ.Σ. εγκρίνει τα μικροέξοδα λειτουργίας της Π.Ο.Ε. - Δ.Ο.Υ. & Φορολογικής Επιθεώρησης, για το διάστημα 11/12/2015 έως 31/0ΐ/20ΐ6. 

Β) Εγκρίνουμε την αποζημίωση των Γενικών Συμβούλων, που αποζημιώθηκαν χωρίς παραστατικά, για τα έξοδα που πραγματοποίησαν για τις μετακινήσεις τους με αυτοκίνητο, αποκλειστικά για τις βενζίνες (καύσιμα), όπως και την αποζημίωση των συναδέλφων (χωρίς παραστατικά) που έχουν καταθέσει αίτηση μέχρι και σήμερα, ανάλογα με την χιλιομετρική αποζημίωση προς 0,20 Ευρώ/χιλιόμετρο. Επίσης στο εξής η αποζημίωση για τα έξοδα του αυτοκινήτου (καύσιμα) θα γίνεται αποκλειστικά με χιλιομετρική αποζημίωση (χλμ Χ 0,20 Ευρώ), χωρίς παραστατικά. 

Γ) Η έγκριση απολογισμού - προϋπολογισμού αναβλήθηκε για την επόμενη τακτική συνεδρίαση. 

ΘΕΜΑ 3ο: Επικύρωση των αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής 13.01.2016 και 26.01.2016 

Το Γ.Σ. επικύρωσε τις αποφάσεις της Ε.Ε., για το ως άνω διάστημα. 

ΘΕΜΑ 4ο: Συμπαράσταση στον αγώνα του Ο.Ε.Ε. 

Το Γ.Σ. ανταποκρίνεται θετικά στο αίτημα της διοίκησης του Ο.Ε.Ε. για συμπαράσταση στον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των οικονομολόγων και λογιστών φοροτεχνικών, ελευθέρων επαγγελματιών, όπως αυτές περιγράφονται στο από 17/02/2016 έγγραφο που απέστειλε προς την Π.Ο.Ε. - Δ.Ο.Υ. 

Β. ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ 

Ψήφισμα Γ.Σ. 18/2/2016 

Ανάμεσα στα πολλά παράδοξα και τραγικά των «διαρροών» για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, είναι και η δημιουργία ανώτατου συντελεστή φορολογίας 50% για τα φυσικά πρόσωπα. 

Αν σε αυτό το ποσοστό προσθέσουμε και τις ασφαλιστικές εισφορές της τάξης του 20%, που προβλέπονται στο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου, φθάνουμε αισίως στο ποσοστό 70%. 

Και αν σε αυτό προσθέσουμε και τις «διαρροές» για ανώτατο συντελεστή εισφοράς αλληλεγγύης 10%, καταλήγουμε σε συνολικές κρατήσεις της τάξης του 80%. 

Δεν θα μπούμε στο δέλεαρ, να προσθέσουμε στα ανωτέρω και την προκαταβολή φόρου 100%, γιατί μπορεί να μας πουν λαϊκιστές. 

Ακόμα και οι αιμοδιψείς δανειστές του κουαρτέτου διαφωνούν έντονα με την επιβολή ανώτατου φορολογικού συντελεστή 50%, θεωρώντας ότι με τον αυτόν τον τρόπο δεν πρόκειται να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα αλλά αντιθέτως αυτός θα λειτουργήσει ως κίνητρο για φοροδιαφυγή. 

Εμείς στην αυτονόητη αυτή διαπίστωση, θα προσθέσουμε μόνο ότι η σημερινή κυβέρνηση όταν ήταν αντιπολίτευση υποστήριζε ορθότατα, ότι η αύξηση των φόρων στα καύσιμα είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των εισπραττόμενων φόρων λόγω μείωσης της κατανάλωσης. 

Το σύνθημα «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», μας βρίσκει όλους σύμφωνους, αλλά με φορολόγηση που αγγίζει και, κατά περίπτωση, ξεπερνάει το 80%, σε λίγο δεν θα βρίσκετε άνθρωπο να φορολογήσετε. 

Άλλωστε τα λέει όλα το πρωτοσέλιδο, ειρωνικό, ευχαριστήριο δημοσίευμα της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία βουλγαρικής εφημερίδας «Sega» με τίτλο «Thanks Greece». Ένα δημοσίευμα που ευχαριστούσε για τη δημιουργία 250.000 νέων θέσεων εργασίας στη Βουλγαρία, από την έλευση, όπως έγραφε, 60.000 ελληνικών επιχειρήσεων. 

Τα πλήρη πρακτικά της συνεδρίασης έχουν μαγνητοφωνηθεί και είναι στη διάθεση των μελών του Γενικού Συμβουλίου. 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΤΣΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ 
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!