Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Αρμόδιος για την εποπτεία του φορολογικού μηχανισμού, ορίσθηκε από τον πρωθυπουργό, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης

Στον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, ανατίθεται, με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά η εποπτεία του φορολογικού μηχανισμού της χώρας. Σύμφωνα με την απόφαση του πρωθυπουργού, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β' 3059/13/11/2014, οι αρμοδιότητες που ανατίθενται στον κ. Μαυραγάνη, και τις οποίες ασκούσε έως τώρα ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης, είναι -μεταξύ άλλων- οι εξής:

  • της Διεύθυνσης Φορολογικής Πολιτικής,
  • της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, με την επιφύλαξη της ισχύος των αποφάσεων μεταφοράς αρμοδιοτήτων στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων,
  • της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης και των υπαγόμενων σε αυτήν υπηρεσιών,
  • της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) και των υπαγόμενων σε αυτήν υπηρεσιών,
  • της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου κατά το μέρος που αφορά τις υπηρεσίες και τα όργανα των ανωτέρω περιπτώσεων,
  • της Ανώτατης Επιτροπής Τελωνειακών Αμφισβητήσεων (Α.Ε.Τ.Α.),
  • του Ανώτατου Χημικού Συμβουλίου (Α.Χ.Σ.),
  • της εποπτείας του Ειδικού Ταμείου Ελέγχου, Παραγωγής και Ποιότητας Αλκοόλης−Αλκοολούχων Ποτών (Ε.Τ.Ε.Π.Π.Α.Α.).

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε αναλυτικά την απόφαση εδώ

Το Υπουργείο Οικονομικών τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή του στα δημοσιεύματα διαψεύδοντας ουσιαστικά τους ισχυρισμούς ότι η απόφαση αυτή εκδόθηκε σε συνέχεια της δυσαρέσκειας για το πρόσωπο του Υπ. Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα|
Tηλ.:  210-3332553/4
: 210-3332559
e-mail: press@minfin.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου

Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν τις αρμοδιότητες στο υπουργείο Οικονομικών επισημαίνεται ότι :

Πρώτον, η προηγούμενη Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων και νυν Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων  καθώς  και η Ειδική Γραμματεία Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος υπάγονται στον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη με πράξη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και ημερομηνία 24/9/2012.

Δεύτερον, βάσει του Προεδρικού Διατάγματος  111/2014 που υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2014,  δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τον Αύγουστο του 2014 και ισχύει από την 1η Νοεμβρίου του 2014 ορίστηκε ο νέος Οργανισμός  του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με αυτόν  η τέως Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων μετονομάστηκε σε Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης.  Οι αρμοδιότητες  του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη  όπως προσδιορίστηκαν με την πρόσφατη απόφαση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και  του υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη αφορούν στις ίδιες γενικές γραμματείες τις οποίες επόπτευε ήδη  από το 2012.

Τρίτον, με βάση την δέσμευση της χώρας στο πλαίσιο του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής από τον Απρίλιο του 2014 η νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Φορολογικής Πολιτικής έχει προβλεφθεί ότι υπάγεται επίσης στον εκάστοτε αρμόδιο για τα δημόσια έσοδα υφυπουργό Οικονομικών.

Συνεπώς σχόλια και πολιτικά συμπεράσματα που είδαν το φως της δημοσιότητας ως «απόρροια» των αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Οικονομικών καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!