Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Έρευνα της ΕΣΕΕ για την αξιολόγηση του μέτρου των επτά Κυριακών

Η ΕΣΕΕ ολοκληρώνει στις 20 Ιουλίου -την πρώτη Κυριακή των καλοκαιρινών εκπτώσεων κατά την οποία τα καταστήματα σε όλη τη χώρα μπορούν να είναι ανοικτά- την έρευνά της για το μέτρο των επτά Κυριακών.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, βάσει των μέχρι σήμερα στοιχείων αποδεικνύεται ότι οι επτα Κυριακές, από τον Νοέμβριο του 2013 
μέχρι και τον Ιούλιο του 2014, δεν αύξησαν ούτε τον τζίρο, ούτε τον όγκο πωλήσεων, ούτε βεβαίως την απασχόληση και τους μισθούς στην ελληνική αγορά. Υπ' αυτήν την έννοια, η εμμονή στην πλήρη απελευθέρωση των Κυριακών φαντάζει περισσότερο «ιδεοληψία» αξιωματούχων με δεμένα χέρια, παρά «πολιτική» που βασίζεται στη γνώση της πραγματικής οικονομίας.

«Συνεπώς, για να επιβεβαιωθεί άλλη μια φορά από τους ίδιους τους ανθρώπους της καθημερινότητας της αγοράς, ότι οι επιπτώσεις στον τζίρο και στην απασχόληση του λιανεμπορίου δεν είναι ούτε σημαντικές, ούτε διατηρήσιμες στο χρόνο, η ΕΣΕΕ ζητά από μικρές και μεγαλύτερες εμπορικές επιχειρήσεις να απαντήσουν σε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο» όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο της συνομοσπονδίας προς τα μέλη της.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!