Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΕ-ΔΟΥ: Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων και η υλοποίηση της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής

ΠΟΕ-ΔΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2 - 10562 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:210-3622707
FAX:210-3638782
www.poedoy.gr 
e-mail:poedoy@poedoy.gr
Αθήνα 17.6.2014          
Αρ. Πρωτ:  525 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ & Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 

Χωρίς να έχουμε πρόθεση αλλά  και την διάθεση να χρυσώσουμε το χάπι του παραιτηθέντος ΓΓΔΕ Χάρη Θεοχάρη, θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ο ΓΓΔΕ υλοποίησε την βάρβαρη πολιτική, που χάραξε η συγκυβέρνηση μέσα από τις μνημονιακές δεσμεύσεις που οι βουλευτές της συμπολίτευσης,  ψήφισαν μέσα στην Ελληνική Βουλή. 

Συνεπώς η παραίτηση του ΓΓΔΕ ουδόλως μας καθησυχάζει, δεδομένου ότι η ΠΟΕ-ΔΟΥ, αντιπαρατίθεται και εναντιώνεται στην λανθασμένη ασκούμενη πολιτική και όχι στα πρόσωπα που καλούνται να την εκτελέσουν. 

ΜΕΝΟΥΝ ΔΕ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ : 

Μήπως φταίνε οι υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ για την μη επίτευξη των αδιανόητων στόχων που θέτονται κατά καιρούς εναντίον εξαθλιωμένων οικονομικά πολιτών, χωρίς καμία φοροδοτική ικανότητα; Την ίδια στιγμή που το υπαλληλικό προσωπικό του ΥΠΟΙΚ έχει μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ την τελευταία πενταετία, ενώ οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί; ή μήπως φταίει ο λαός; αλήθεια ποιος φταίει για την διάσπαση των λειτουργιών της Γ.Γ.Δ.Ε. και  του ΣΔΟΕ, με αποτέλεσμα η φοροδιαφυγή να οργιάζει ανεξέλεγκτα τους τελευταίους οκτώ μήνες;  

Για άλλη μία φορά ζητάμε να αναλάβουν τις ευθύνες για την ασκούμενη πολιτική αυτοί που τις έχουν, δηλαδή: Το σύνολο τις πολιτικής ηγεσίας και οι βουλευτές που ψηφίζουν.  

Η ΠΟΕ –ΔΟΥ τονίζει ότι είναι  απαραίτητη προϋπόθεση, ο εκάστοτε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων  να είναι γνώστης  της φορολογικής νομοθεσίας και της λειτουργίας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ώστε να κατανέμονται οι ευθύνες εκεί που αναλογούν.  

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ      

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ     
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ 

           

    

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!