Δεκτή έγινε από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα η παραίτηση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Την παραίτηση, για προσωπικούς λόγους, του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Θεοχάρη Θεοχάρη, έκανε δεκτή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, τον οποίο και ευχαρίστησε για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε στο Υπουργείο Οικονομικών.
Ακολουθεί, αναλυτικά το ΔΤ του Υπουργείου Οικονομικών:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ |
Δελτίο Τύπου ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014 |
Ο Υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει την αποδοχή της παραίτησης, για προσωπικούς λόγους, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη Θεοχάρη, τον οποίο ευχαριστεί για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε στο Υπουργείο Οικονομικών.
Ο κ. Θεοχάρης ανέλαβε την ηγεσία της ΓΓΔΕ, η οποία ήταν ακέφαλη για χρονικό διάστημα πλέον του έτους, στην κρισιμότερη χρονική στιγμή και στο αποκορύφωμα της δημοσιονομικής κρίσης, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες.
Ο Υπουργός κ. Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι «Ο κ. Θεοχάρης με τις προσπάθειές του στήριξε καθοριστικά τη φορολογική μεταρρύθμιση και τους στόχους της Κυβέρνησης κατά την τελευταία διετία με ήθος, αίσθημα ευθύνης και ακεραιότητα. Κλήθηκε να ανορθώσει τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση εκ του μηδενός, ξεκίνησε ριζικές μεταρρυθμίσεις θέτοντας τις βάσεις για μία σύγχρονη, ανεξάρτητη και αποτελεσματική λειτουργία της. Το σημαντικότερο, τα έκανε όλα αυτά επιδεικνύοντας σταθερά αποτελέσματα, υπερβαίνοντας συστηματικά όλους τους τεθέντες στόχους, πράγμα που αποτυπώθηκε στα θετικά αποτελέσματα του προϋπολογισμού.
Τον ευχαριστώ θερμά και εύχομαι καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά του».
Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!