Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΕ - ΔΟΥ : Διοργάνωση εκδηλώσεων της Γ.Γ.Δ.Ε. σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

ΠΟΕ-ΔΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2 - 10562 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:210-3622707
FAX:210-3638782
www.poedoy.gr 
e-mail:poedoy@poedoy.gr
Αθήνα 29.5.2014                 
Αρ. Πρωτ.: 516 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ Γ.Γ.Δ.Ε. ΣΕ ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προβαίνει στην πραγματοποίηση εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη στις 29.5.2014 και στην Αθήνα στις 4.6.2014 με θέματα προς συζήτηση :  

1.Την ορθή συμπεριφορά Δημοσίων Υπαλλήλων και σχέσης Κράτους – Πολίτη. 

2.Τον Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας στην Γ.Γ.Δ.Ε. και  

3.Την καταπολέμηση της διαφθοράς στη Γ.Γ.Δ.Ε.      

Η ΠΟΕ –ΔΟΥ χαιρετίζει την οποιαδήποτε πρωτοβουλία έχει να κάνει με την παραπάνω θεματολογία για τον απλούστατο λόγω του ότι : Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι εκτελεστές της θέλησης του Κράτους, υπηρετούν τον λαό, οφείλουν πίστη στο Σύνταγμα και αφοσίωση στην πατρίδα.

Χαιρετίζει επίσης την όποια πρωτοβουλία έχει να κάνει με την επιμόρφωση, την ύπαρξη και λειτουργία εκπαιδευτικών σεμιναρίων, τα οποία κρίνονται απαραίτητα ,περισσότερο σήμερα παρά ποτέ, με την ύπαρξη σωρείας Νόμων και Νομοθετικών Διατάξεων, που σχεδιάζονται και επιβάλλονται έξω από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.      

Πλήν όμως όλα αυτά θα κινούντο στην σωστή κατεύθυνση τότε και μόνο τότε όταν οι εντολείς ενδιαφερόντουσαν για την ευημερία της κοινωνίας των ανθρώπων και όχι των αριθμών, μεριμνούσαν για δίκαιο φορολογικό σύστημα, την εργασία, τον κόπο και τον ιδρώτα του κάθε εργαζόμενου και  δεν προέβαιναν  σε απολύσεις εάν σεβόντουσαν πρώτα αυτοί και πάνω από όλους τους Νόμους του Κράτους και πειθαρχούσαν στις αποφάσεις δικαστηρίων.      

Τονίζει επίσης ότι σε κάθε άλλη περίπτωση η μη εκπλήρωση των παραπάνω, τόσο από την σημερινή Πολιτική Ηγεσία, όσο και από την εκάστοτε, οδηγεί μαθηματικά σε αντίθετα αποτελέσματα με όσα θέλουν να πρεσβεύουν στην θεματολογία των δύο εκδηλώσεων. Δεν προάγουν την Ηθική και την Δεοντολογία, δεν συμβάλλουν στην ορθή συμπεριφορά δημοσίων υπαλλήλων, εξυπηρετούν στην μη καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλά και στην εξάπλωσή της.      

Η ΠΟΕ –ΔΟΥ πιστεύει από ότι  καθημερινά προκύπτει ότι η Γ.Γ.Δ.Ε. μέσα από τέτοιες δράσεις, προσπαθεί την πλήρη αποτυχία της σε όλους τους τομείς, να την φορτώσει στις πλάτες των εργαζομένων, παραπλανώντας έτσι την κοινή γνώμη.      

Ως εκ τούτου προτρέπει την ηγεσία της Γ.Γ.Δ.Ε., ως βήμα καλής θέλησης και διαλόγου να αναγνώσει αλλά και να εφαρμόσει τις θέσεις και τις προτάσεις της ΠΟΕ –ΔΟΥ που έχει καταθέσει έγκυρα και έγκαιρα τον Ιούνιο του 2012 στην Πολιτική Ηγεσία και που σε κοινή Συνεδρίαση – Συνέντευξη Τύπου, έγιναν αποδέκτες από όλους τους κοινωνικούς εταίρους και παραγωγικούς φορείς της χώρας. (Το πλήρες κείμενο) 4 άμεσες προτάσεις της Ομοσπονδίας Εφοριακών για θέματα Φορολογίας στο site:poedoy@poedoy.gr) και που πολύ απλά οι θέσεις και προτάσεις της εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, τον κάθε εργαζόμενο, την Ελληνική Κοινωνία, την σχέση Κράτους – Πολίτη, αλλά ίσως και το σημαντικότερο, αυτό της πάταξης της διαφθοράς.  

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ                 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!