Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΕ - ΔΟΥ / ΟΣΥΟ : Αλλαγή στις ημερομηνίες των απεργιών.

ΠΟΕ - ΔΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΕΣ
ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2 - Τ.Κ. 10562 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.:210-3622707
FAX:210-3638782
e-mail: poedoy@poedoy.gr

ΟΣΥΟ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2, 10562-ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ:210-3238339, 210-3238317
FAX:210-3238317
e-mail: osyo@osyo.ondsl.gr

Αθήνα 10.3.2014

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η συγκυβέρνηση, μετά την απαξίωση, το υβρεολόγιο και τις διαθεσιμότητες- απολύσεις κλπ των δημοσίων υπαλλήλων, προχωρεί ακάθεκτη στην υλοποίηση των μνημονιακών της δεσμεύσεων, παράγοντας σχέδια νόμων και εκδίδοντας αποφάσεις που θα δημιουργήσουν ειδικές συνθήκες, μια δεξαμενή υπαλλήλων, από την οποία θα γίνουν χιλιάδες απολύσεις .

Έτσι λοιπόν με :

1.Απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, συγκροτείται τριμελές υπηρεσιακό συμβούλιο, με ένα προϊστάμενο της Γενικής Δ/νσης του ΑΣΕΠ, ένα προϊστάμενο της Δ/νσης Διοικητικής Υποστήριξης της ΓΓΔΕ, και ένα προϊστάμενο της Γενικής Δ/νσης του Υπουργείου Οικονομικών, με έργο την κατάρτιση πινάκων ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα, για τη διαθεσιμότητα και τη μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

2.Νέο σχέδιο νόμου του κ. Μητσοτάκη, θεσπίζεται σύστημα συγκριτικής αξιολόγησης σε επίπεδο Γενικής Δ/νσης, που προβλέπει ποσοστό 25% των υπαλλήλων να αξιολογείται με βαθμούς 9 και 10, το 60% με βαθμούς 7 και 8 και το 15% με βαθμούς 1 έως 6 που αυτόματα τους οδηγεί στην γκρίζα ζώνη του «υποψηφίου διαθέσιμου» .

Ο κ. Μητσοτάκης σαν νέος Πόντιος Πιλάτος νίπτει τας χείρας του και αναθέτει στους προϊσταμένους της διοίκησης (που σε ένα μεγάλο μέρος τους διατηρούν την θέση τους αναξιοκρατικά, με απ΄ ευθείας ανάθεση καθηκόντων τους από κυβερνητικούς παράγοντες),να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες, για την υλοποίηση των σχεδίων του μνημονίου, σχετικά με τις απολύσεις κλπ.

Η εξέλιξη αυτή, θεσμοθετεί ένα νέο τύπο πελατειακών σχέσεων και εκβιασμών. Η υποταγή και η δουλικότητα προς τον προϊστάμενο, θα δημιουργήσει υπαλλήλους «ασπόνδυλα» και κάθε έννοια αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης και συλλογικότητας, θα αντικατασταθεί από την οσφυοκαμψία και την ρουφιανιά.

3.Τους οργανισμούς Υπουργείων, περιγράφονται όχι μόνο οι συρρικνωμένες δομές, αλλά και οι αρμοδιότητες υπηρεσιών και εργαζομένων και υπάρχει o κίνδυνος μεγάλος αριθμός εργαζομένων, να αντιμετωπίσει το δίλλημα της μετακίνησης ή της απόλυσης.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Το συνδικαλιστικό κίνημα ποτέ δεν είπε ότι είναι κατά της αξιολόγησης των υπαλλήλων. Μιας αξιολόγησης όμως που θα βασίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια και γραπτό διαγωνισμό (Προϊστάμενοι), με βάση τις γνώσεις και την απόδοση των υπαλλήλων και όχι σε ένα σύστημα αξιολόγησης που θα τιμωρεί και θα απολύει δημοσίους υπαλλήλους. Μιας αξιολόγησης που θα οδηγεί σε ένα Δημόσιο, με υψηλή αποδοτικότητα, διαφάνεια και εξυπηρέτηση του πολίτη και της κοινωνίας στο μέγιστο βαθμό.

Οι εργαζόμενοι είτε το θέλουν είτε όχι, πρέπει να δώσουν μια κρίσιμη και αποφασιστική μάχη. Στη μάχη αυτή, χρειάζεται η συστράτευση όλων.

Υπερασπιζόμαστε την ανάγκη, ενός αναβαθμισμένου Δημοσίου, με αντικειμενικές και αξιοκρατικές διαδικασίες, που θα αποτελέσει βασικό μοχλό στην ανάπτυξη της χώρας.

ΚΑΛΟΥΜΕ το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, να αποσύρει την παράνομη εγκύκλιο αξιολόγησης.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους προϊσταμένους να κάνουν τις νόμιμες διαδικασίες και να μην συναινέσουν στην απαράδεκτη ρύθμιση για το 15%.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές που επιβουλεύονται τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας. Πρώτο βήμα η 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο την ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 και η 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ και ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014, ενόψει των απολύσεων των Δημοσίων Υπαλλήλων των οποίων βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο και τις καθιέρωσης ενός μονίμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων με την τροποποίηση του Π.Δ. 318/1992 και τις εφαρμογής νέου συστήματος «αξιολόγησης» με την καθιέρωση υποχρεωτικής ποσόστωσης.

Στις 12 και 19 ΜΑΡΤΙΟΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ. ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ με πορεία προς την Βουλή και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕ –ΔΟΥ   

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ρ. ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΣΥΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΤΟΥΜΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΙΑΝΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!