Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΕ - ΔΟΥ: Για το πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος

ΠΟΕ-ΔΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2 - 10562 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210-3622707
FAX:10-3638782
www.poe-doy.gr
e-mail: poedoy@poedoy.gr

Αθήνα 17.12.2014

Αρ. Πρωτ.: 450

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ»

Έχουμε παρακολουθήσει πολλές περιπτώσεις διαστρέβλωσης της αλήθειας και παραποίησης της ενημέρωσης, για να εξυπηρετηθεί ο φθηνός εντυπωσιασμός, η στοχοποίηση και η συκοφάντηση των φορολογικών υπηρεσιών και η προεργασία για να παραδοθούν σε ιδιωτικά συμφέροντα (που παραμένουν ισχυροί χορηγοί). Σίγουρα όμως το πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος» της 16.2.2014 αξίζει …ειδική επιβράβευση. Αναφέρουμε ενδεικτικά:

1.Ενώ ο τίτλος αναγράφει «143 Εφοριακοί τα έβγαλαν πρώτοι έξω» οι εφοριακοί (στην μέσα σελίδα) γίνονται 91!

2.Αναφέρει για εμβάσματα εκατομμυρίων, αλλά με προσεκτική μελέτη, γίνεται σαφές ότι αφορά εμβάσματα από 22.000€!

3.Από τους 143 εφοριακούς του πρωτοσέλιδου, στο άρθρο αναφέρει ότι έχουν παραπεμφθεί 5 και αναμένουν αποτελέσματα για άλλους 7,χωρίς να ξεκαθαρίζει πόσοι είναι εφοριακοί. Οι 129 δε, δικαιολογούν από τις φορολογικές τους δηλώσεις τα εμβάσματα σύμφωνα με το άρθρο.

Η Ομοσπονδία Εφοριακών έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της, για το όλο θέμα από το παρελθόν και με συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου, πρόσφατα στις 12.8.2013 όπου αναφέραμε: « Καλούμε τον Υπουργό να δώσει στην δημοσιότητα στοιχεία, ονόματα και να μην κρύβεται πίσω από διαρροές. Αναμένουμε ακόμη τα αποτελέσματα των ελέγχων για εμπλοκή δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων στη λίστα LAGARDE και τα εμβάσματα στο εξωτερικό. Γιατί αυτοί οι έλεγχοι δεν προχωρούν;»

Μάλλον τα στελέχη του Πρώτου Θέματος δεν είχαν χρόνο να το αναζητήσουν και να το αναφέρουν. Ίσως γιατί ετοιμάζουν (!!!) έρευνα για υποθέσεις φοροδιαφυγής δημοσιογράφων, που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, την χρονική εξέλιξη του θέματος (πότε διαπιστώθηκε η παράβαση, πότε πληρώθηκε το πρώτο ευρώ φόρου, πως έχει εξελιχθεί η υπόθεση κλπ). Στην έρευνα αυτή είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με τις απόψεις μας. Εκτός και αν για κάποια θέματα ισχύει το δημοσιογραφικό άβατο !

Συνημμένα : Δελτίο Τύπου ΠΟΕ –ΔΟΥ 12.8.2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!