Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΕ-ΔΟΥ: Αποφάσεις Γενικού Συμβουλίου 23.1.2014

Αθήνα 27.1.2014

Αρ. Πρωτ.: 437

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 23.1.2014

Σήμερα στην Αθήνα, 23.1.2014 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ – ΔΟΥ, συνεδρίασε στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52 Αθήνα) προκειμένου να λάβει απόφαση τα πιο κάτω αναφερόμενα θέματα :

1. Οικονομικός Απολογισμός 2013 – Προϋπολογισμός 2014.

2. Οικονομικά θέματα ΠΟΕ – ΔΟΥ.

Παρόντες στη συνεδρίαση αυτή ήταν οι είκοσι εννέα (29) μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ –ΔΟΥ δικαιολογημένα απώντες ο κ. Σιαμπίρης Θωμάς και ο κ. Λιάσκος Αλέξιος.

ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΤΡΥΦΩΝ ΑΡΣΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΝΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΔΗΜΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΘΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΙΟΥΤΣΟΚΙΟΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ ΚΟΥΣΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΑΛΙΒΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΡΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΤΣΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ ΡΕΒΕΚΑ
ΜΠΟΤΖΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΝΙΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ ΦΩΤΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΙΜΟΛΕΩΝ
ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΡΑΠΤΟΥ ΟΛΓΑ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΩΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΣΤΑΥΡΑΚΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΤΖΙΑΣΤΟΥΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
ΥΦΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΤΖΟΥΛΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ –ΔΟΥ προχώρησε (μετά από την εισήγηση του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής και τις τοποθετήσεις των μελών) στη λήψη των παρακάτω αποφάσεων:

1. Στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ –ΔΟΥ είχαμε τις παραιτήσεις του συναδέλφου ΜΕΡΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (μετά από αίτηση του) από τη θέση του Αντιπροέδρου του Γενικού Συμβουλίου, και την αντικατάσταση αυτού από την συνάδελφο ΚΙΟΥΤΣΟΚΙΟΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ κατόπιν ψηφοφορίας, επίσης και την παραίτηση του συναδέλφου ΚΟΥΣΚΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (κατόπιν αίτησής του) από μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και την αντικατάστασή του από τον συνάδελφο ΘΑΝΟ ΠΕΤΡΟ με μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη σύμφωνα με τα οριζόμενα στο καταστατικό.

2. Ανάθεση συγχρόνως έως και 31.1.2014 σε ορκωτούς ελεγκτές:

α) Της λογιστικής τακτοποίησης των βιβλίων της Ομοσπονδίας σε σχέση με τα θέματα που έχει εντοπίσει η Ελεγκτική Επιτροπή και έθεσε υπόψη της Διοίκησης με επιστολή της . Ολοκλήρωση του έργου έως 31.3.2014. Ανάληψη ευθύνης λειτουργίας του Λογιστηρίου με σύμβαση έργου, ώστε να υπάρχει πλήρης λογιστική τακτοποίηση και να οργανωθούν όλες οι λογιστικές δομές, οι έλεγχοι, οι διαδικασίες κλπ και να λειτουργήσει αποτελεσματικά η όλη λογιστική διαδικασία.

β) Του ουσιαστικού διαχειριστικού ελέγχου της τρέχουσας θητείας και προηγούμενων θητειών, χωρίς περιορισμό, για διερεύνηση τυχόν προβλημάτων σε σχέση με τα λογιστικά θέματα που έχουν εντοπιστεί ή τυχόν εντοπιστούν, κατά τη διάρκειά του. (Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι 31.3.2014 και να συνεισφέρει με κάθε δυνατό τρόπο μέχρι τότε, στα θέματα του Λογιστηρίου).

3. Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός ΠΟΕ –ΔΟΥ 2014.

4. Πρόταση συγκρότησης Επιτροπής κύρους , αξιοπιστίας και ανάταξης της ΠΟΕ –ΔΟΥ και του κλάδου. Η επιτροπή να συγκροτηθεί από πρόσωπα κοινής αποδοχής.

5. Έγκριση της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής για ανάθεση Τυπογραφικών εργασιών Περιοδικού Φορολογικής Επιθεώρησης και αφισών μετά (από μειοδοτικό διαγωνισμό) στην εταιρεία IDEAS PRIND EΠΕ.

6. Ψήφισμα από το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ –ΔΟΥ που αποφάσισε ομόφωνα την συμπαράστασή του στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών που γίνονται με αφορμή στην ένταξή τους στην υποχρεωτική τήρηση φορολογικών βιβλίων και την έκδοση στοιχείων από τον τζίρο των 10.000 ευρώ. Με την εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών διασαφηνίζεται ότι πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι η φορολόγηση του μεγάλου αγροτικού εισοδήματος αλλά η εξαφάνιση των φτωχών αγροτών, καλούμε τους κατά τόπους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους των Εφοριακών να εκφράσουν έμπρακτα την συμπαράστασή τους, στους κινητοποιημένους φτωχούς αγρότες.

7. Να εξουσιοδοτήσει τον κ. Μ. Μποτζάκη Ταμία της ΠΟΕ –ΔΟΥ να υπογράψει – καταθέσει οποιαδήποτε φορολογική δήλωση, ΦΜΥ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ κλπ μέχρι την ανάληψη ευθύνης του λογιστηρίου από Ορκωτούς Ελεγκτές. Τη σχετική ευθύνη για το περιεχόμενο των δηλώσεων αναλαμβάνει το Γενικό Συμβούλιο

8. Ψηφίστηκε από το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ –ΔΟΥ να εκφράσει τη στήριξή της στους απολυμένους συναδέλφους (Σχολικούς Φύλακες, Καθαρίστριες ΠΟΕΔΗΝ, ΟΛΜΕ κλπ). Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ –ΔΟΥ καταδικάζει τον αυξανόμενο αυταρχισμό και την αστυνομική καταστολή. Απαιτεί την αθώωση του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου και τονίζει ότι η ανατροπή των πολιτικών της εξαθλίωσης που επιβάλλει η Κυβέρνηση και Τρόϊκα έχει γίνει υπόθεση των εργαζομένων και είναι μη αναστρέψιμη.

Τα πλήρη πρακτικά της συνεδρίασης έχουν μαγνητοφωνηθεί και είναι στη διάθεση των μελών του Γενικού Συμβουλίου.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΑΝΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΤΣΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!