Στην Αθήνα ο πρόεδρος του Euro Working Group – Χρηματοδοτικό κενό, «κούρεμα» και νέο μνημόνιο θέματα των συζητήσεων με τους Α.Σαμαρά και Γ.Στουρνάρα
Με τον πρόεδρο του Euro Working Group , Τόμας Βίζερ, θα συναντηθούν σήμερα στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθούν όλα τα σενάρια για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, το χρηματοδοτικό κενό και τα νέα μέτρα του 2014.
Η επίσκεψη του πρόεδρου του Euro Working Group Τόμας Βίζερ στην Αθήνα ήταν προγραμματισμένη από τον προηγούμενο μήνα ώστε να ενημερωθεί από το ΥΠΟΙΚ για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων για τη δόση του 1 δισ. ευρώ, αλλά και για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2014-2017.
«Οι συζητήσεις για το νέο δάνειο και το μνημόνιο που θα το συνοδεύει, μόλις άρχισαν» δήλωνε προ ημερών ο πρόεδρος του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ, ο οποίος θα ζητήσει να ενημερωθεί αναλυτικά για την εξέλιξη του προγράμματος πριν επιστρέψουν οι επικεφαλής της τρόικας ενώ ο ίδιος δεν έχει αποκλείσει τη λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων στην Ελλάδα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού της περιόδου 2015 -2016.
Πάντως έχει εμφανισθεί καθησυχαστικός για το θέμα του χρηματοδοτικού κενού του 2014, λέγοντας πως από τη στιγμή που η τρόικα καθορίσει ποια είναι η κατάσταση με τη χρηματοδότηση τότε το Eurogroup θα επέμβει.
Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης - Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας
Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!