Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση: Σχετικά με επόμενη έκδοση βιβλίου Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων των Δημ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή ερωτήματα αναγνωστών μας,  σας γνωρίζουμε ότι ο Δημήτρης Σταματόπουλος και ο Αντώνης Καραβοκύρης θα εκδώσουν βιβλίο με το νέο  Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και την ερμηνεία αυτού (Ν. 4172/13), που ισχύει για εισοδήματα και δαπάνες που θα πραγματοποιηθούν από 1-1-2014.

Σημειώνουμε ότι:

  • ο Υπουργός Οικονομικών στη Βουλή είχε ανακοινώσει ότι θα προστεθεί το Σεπτέμβριο στον ΚΦΕ και νέο κεφάλαιο με αναπτυξιακές διατάξεις και
  • επιπλέον έχει συσταθεί, με την ΑΥΟ: Δ6Α 1129911 ΕΞ 22.8.2013, ομάδα εργασίας στο αντικείμενο εργασιών της οποίας περιλαμβάνεται, εκτός των άλλων, και
    • "Ο εντοπισμός και η συστηματική καταγραφή των διατάξεων του    νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που απαιτούν περαιτέρω διευκρινίσεις ή ενέργειες.
    • Ο καθορισμός των απαιτούμενων τροποποιήσεων στις διατάξεις του νέου Κώδικα…
    • Η διαπίστωση ανάγκης περισσοτέρων μεταβατικών διατάξεων ή τροποποιήσεων σε υφιστάμενους νόμους που σχετίζονται άμεσα με τον Κώδικα, ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης εναρμόνισή τους με αυτόν.
    • Η Ομάδα Εργασίας……………….. και η διάρκεια λειτουργίας της ορίζεται έως την 31/10/2013, οπότε θα υποβάλλει ……..τα αποτελέσματα του έργου της."

Κατόπιν όλων αυτών οι διατάξεις του νέου ΚΦΕ δεν έχουν οριστικοποιηθεί στις λεπτομέρειες τους και είναι πλέον φανερό ότι θα καλυφθούν τα κενά που παρουσιάζει το κείμενο και θα τεθούν ίσως και ειδικότερες ρυθμίσεις.

Άρα εργαζόμαστε για την συγγραφή του βιβλίου και ταυτόχρονα περιμένουμε να ενταχθούν και οι νέες τροποποιήσεις για να εκδοθεί ένα πλήρες βιβλίο για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και την ερμηνεία αυτού.

Δημήτρης Σταματόπουλος

Αντώνης Καραβοκύρης

 

 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δημήτρης Σταματόπουλος
23/01/2014 19:50:20

Η συγγραφή προχωράει, αλλά δυστυχώς με
τις πολλές αλλαγές και την μη ακόμα ολοκληρωσή τους, το βιβλίο πιθανολογούμε ότι θα κυκλοφορήσει προς το τέλος
Φεβρουαρίου.

Μπορείτε να δείτε τη Τράπεζα Φορολογικής Πληροφόρησης του forin.gr
με όλη τη νομοθεσία, όλων των αντικειμένων,τις θεματικές ενότητες- ηλεκτρονικά βιβλία και τη βάση των λύσεων με περισσότερα από 150 θέματα με τις αλλαγές
και τα σχετικά επίκαιρα ερωτήματα στον ΚΦΑΣ,ΚΦΕ,ΚΦΔ.

Jerry Foteinatos
15/01/2014 17:41:38

Υπάρχει κάποια εξέλιξη αναφορικά με την έκδοση του βιβλίου;