Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1117/31-5-1991 Εναλλακτικός τρόπος έκδοσης φορολογικών στοιχείων από καταστήματα που σερβίρουν φαγητό για επιτόπια κατανάλωση και χρησιμοποιούν φ.τ.μ.

Α.Υ.Ο. 1050321/504/ΠΟΛ. 1117/31.5.1991 (ΦΕΚ 454 Β') Εναλλακτικός τρόπος έκδοσης φορολογικών στοιχείων από καταστήματα που σερβίρουν φαγητό για επιτόπια κατανάλωση και χρησιμοποιούν φ.τ.μ.

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Εχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις των περιπτώσεων η', ιγ' και ιστ' του άρθρου 49 του Κ.Φ.Σ. (Π.Δ. 99/1977 - ΦΕΚ Α' 34).

2. Την απόφασή μας 1060347/648/ΠΟΛ. 1183/17.8.1990 (ΦΕΚ Β' 561).

3. Αιτήματα ενδιαφερομένων επαγγελματικών οργανώσεων για διευκόλυνση έκδοσης φορολογικών στοιχείων από καταστήματα που σερβίρουν μεγάλη ποικιλία φαγητών με επαναλαμβανόμενες παραγγελίες και εμπίπτουν στις διατάξεις της πιο πάνω απόφασης.

4. Το πόρισμα Επιθεωρητή Δ.Ο.Υ., που ασχολήθηκε με την έξέταση των υπομνημάτων των ενδιαφερόμενων επαγγελματικών οργανώσεων.

5. Την ανάγκη εναρμόνισης του τρόπου έκδοσης των αποδείξεων με φ.τ.μ. στις οργανωτικές και λειτουργικές ανάγκες ορισμένων κατηγοριών επιτηδευματιών.

Αποφασίζουμε

1. Παρέχουμε τη δυνατότητα, από 1ης Ιουνίου 1991 και στο εξής, στους εκμεταλλευτές εστιατορίων, ζυθεστιατορίων, ψητοπωλείων, ταβερνών και εξοχικών κέντρων, που προσφέρουν φαγητό και αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσχέρειες σε ό,τι αφορά την έκδοση των αποδείξεων λιανικής πώλησης με βάση τις διατάξεις της απόφασης 1060347/648/ΠΟΛ. 1183/17.8.1990, να εκδίδουν τα φορολογικά τους στοιχεία με τον ακόλουθο τρόπο, αντί του οριζομένου με την πιο πάνω απόφαση:

α) Να εκδίδεται θεωρημένο διπλότυπο δελτίο παραγγελίας, στο οποίο καταχωρούνται αναλυτικά τα είδη, που μπορεί να είναι προτυπωμένα, και οι ποσότητές τους που σερβίρονται κάθε φορά στον πελάτη αμέσως με την εκτέλεση (σερβίρισμα) κάθε παραγγελίας αρχικής ή συμπληρωματικής. Το δελτίο αυτό χρησιμοποιείται και συμπληρώνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 29 του Κ.Φ.Σ., κατά την καταχώριση δε σ` αυτό της πρώτης παραγγελίας αναγράφεται και η ώρα έναρξης εξυπηρέτησης του πελάτη σε εμφανές σημείο. Μετά την ολοκλήρωση της εξυπηρέτησης του πελάτη και όταν αυτός ζητήσει την έκδοση του λογαριασμού αναγράφεται στο δελτίο παραγγελίας η αξία κάθε είδους και η συνολική τους αξία.

β) Για τη συνολική αξία του δελτίου παραγγελίας εκδίδεται νόμιμη απόδειξη από τη φορολογική ταμειακή μηχανή της επιχείρησης ο αριθμός της οποίας αναγράφεται ευκρινώς στο άνω δεξιό μέρος του διπλότυπου δελτίου παραγγελίας (σε όλα τα αντίτυπα).

γ) Κατά την εξόφληση του λογαριασμού από τον πελάτη ή την αναχώρησή του από το κατάστημα παραδίδονται σ` αυτόν το πρώτο αντίτυπο του θεωρημένου διπλοτύπου δελτίου παραγγελίας και η νόμιμη απόδειξη της φ.τ.μ. Τα φορολογικά αυτά στοιχεία υποχρεούται να φέρει μαζί του ο πελάτης κατά την αναχώρησή του από το κατάστημα.

2. Οι επιτηδευματίες της προηγουμένης παραγράφου δεν μπορούν να εφαρμόζουν συγχρόνως τις διατάξεις της απόφασης 1060347/648/ΠΟΛ. 1183/ 17.8.1990 και αυτής της απόφασης.

3. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!