Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Μερική απασχόληση με σπαστό ωραριο.

Παράγραφος 7 Αρθρο 2 Ν. 3846/2010 περί μερικής απασχόλησης
7. Αν η μερική απασχόληση έχει καθοριστεί με ημερήσιο ωράριο μικρότερης διάρκειας από το κανονικό, η παροχή της συμφωνημένης εργασίας των μερικώς απασχολούμενων πρέπει να είναι συνεχόμενη και να παρέχεται μία φορά την ημέρα.
Στην παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2639/1998 (ΦΕΚ 205 Α΄) προστίθεται δεύτερο εδάφιο, που έχει ως εξής:
"Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου δεν εφαρμόζεται στους οδηγούς αυτοκινήτων μεταφοράς μαθητών, νηπίων και βρεφών και στους συνοδούς αυτών που εργάζονται στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία, καθώς επίσης και στους καθηγητές που εργάζονται στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης."
ΕΡΩΤΗΜΑ:
Δημόσιο εκπαιδευτήριο δεν διαθέτει δικά του μεταφορικά μέσα για την μεταφορά των μαθητών και για αυτό έχει συνάψει σύμβαση με επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα με δραστηριότητα τις υπηρεσίες ενοικίασης λεωφορείων με οδηγό  ( ΚΑΔ 49.39..31.00).
Η επιχείρηση μας μεταφέρει τους μαθητές με δικά της πούλμαν, οδηγούς και συνοδούς μαθητών. Οι συγκεκριμένοι  συνοδοί μαθητών προσλήφθηκαν με  απαίτηση  Δημόσιου εκπαιδευτηρίου που υπάρχει και ως όρος στο ιδιωτικό συμφωνητικό και απασχολούνται αποκλειστικά και μόνο για την μεταφορά μαθητών του. Oι συνοδοί των μαθητών δεν συμπληρώνουν οκτάωρο άρα απασχολούνται με σύμβαση μερικής απασχόλησης , μπορεί να ισχύσει για αυτούς το "σπαστό" ωράριο? π.χ. 07:00.-09:.30 και 12. 00-14:00 ;

Προσθέστε τη δική σας απάντηση