Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

E-shop ατομική κόβει μέσω ταμειακής λιανικές αποδείξεις προς τους πελάτες της στο εσωτερικό με 24%. Θέλει να ξεκινήσει να κόβει προς ευρωπαική ένωση και εξωτερικό.

Καλήσπέρα σας,

ήθελα να ρωτήσω το εξής:
E-shop ατομική κόβει μέσω ταμειακής λιανικές αποδείξεις προς τους πελάτες της στο εσωτερικό με 24%. Θέλει να ξεκινήσει να κόβει προς ευρωπαική ένωση και εξωτερικό:
1. προς Ευρωπαική ένωση θα κόβει με τη ταμειακή της με το ΦΠΑ 24%, μέχρι να ξεπεράσει το όριο των 10.000ευρώ όπου και θα πρέπει να αλλάξει τη μέθοδο της και να χρεώνει το Φ.Π.Α. της κάθε χώρας που ανήκει ο πελάτης. τα ερωτήματα μου είναι τα απαρακάτω:
        1.μπορεί επειδή είναι εξωτερικό να κόβει και ενα pdf στα αγγλικά χωρίς κάποιο μηχανισμό και να το στέλνει μαζί με την απόδειξη λιανικής που θα έχει βγάλει από τη ταμειακή της στο πελάτη; είναι νόμιμο; γιατί δεν την συμφέρει να πάρει ένα πρόγραμμα και να το συνδέσει με φορολογικό μηχανισμό ώστε να βγαίνουν και ξενόγλωσσες οι αποδείξεις.
        2. τα ποσά αυτά μπαίνουν κανονικά στο Φ2; χωρίς χρεωπίστωση; και υποβάλλεται κάτι άλλο για τα έσοδα αυτα;

2. προς τρίτες χώρες θα κόβει με ή χωρίς φπα μέσω ταμειακής μηχανής; Αναφέρομαι μόνο σε ιδιώτες. Και αυτό θα αναφέρεται στο Φ2, θα χρεωπιστώνεται και θα υποβάλλεται κάτι άλλο για αυτά τα έσοδα; 

ευχαριστώ,

  • 1 Απάντηση
Η απάντηση είναι διαθέσιμη μόνο στους συνδρομητές του Forin.gr