Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΛΠ (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα)

νέα ερώτηση

Χρειάζεται Δελτίο Αποστολής ως συνοδευτικό μιας πώλησης, όταν την συνοδεύει Τιμολόγιο Πώλησης?

Χαίρεται ξανά.

Θα ήθελα να υποβάλω μία ερώτηση σχετικά με την ανγκαιότητα της ύπαρξης Δελτίου αποστολής κατά την πώληση αγαθών.

Απ' όσο γνωρίζω, σύμφωνα με τον νόμο του 2014 ισχύει ότι: 
 Όταν αποστέλλονται αγαθά από την επιχείρηση, τότε μπορεί να συνοδεύονται είτε από Δελτίο Αποστολής, είτε από Τιμολόγιο, είτε από Απόδειξη Λιανικής Πώλησης.

Άρα!! Όταν κόβω Τιμολόγιο Πώλησης κατά την πώληση, είτε πρόκειται να στείλω τα αγαθά με courier, είτε με μεταφορική, είτε με το αυτοκίνητο μου, είτε παραλαβή από το κατάστημά μου με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς του πελάτη, είτε με διαστημόπλοιο στον Άρη, αρκεί να συνοδεύονται αυτά με το Τιμολόγιο πώλησης ή την απόδειξη λιανικής.
Οπότε τώρα που το mydata έχει ως βασικό παραστατικό το Τιμολόγιο Πώλησης και όχι ΔΑΤ, αρκεί αυτό και μόνο για να συνοδεύει την πώληση των αγαθών. Ή αντίστοιχα η απόδειξη λιανικής.

Αν όλα τα παραπάνω ισχύουν, γιατί παρατηρώ σε όλα τα τιμολόγια που πέφτουν στα χέρια μου από συναδέλφους ή προμηθευτές μου, το παραστατικό που συνοδεύει τα αγαθά να γράφει Δελτίο Αποστολής Τιμολόγιο, ή ακόμη χειρότερα να υπάρχουν ξεχωριστά και ταυτόχρονα με τα αγαθά και Δελτίο αποστολής και Τιμολόγιο Πώλησης?
Είναι θέμα ανασφάλειας του εκδότη ή του λογιστή του? Είναι κακή ανάγνωση του νόμου από τον λογιστή τους? Ή κάτι άλλο που δεν γνωρίζω εγώ?

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

  • 2 Απαντήσεις
Η απάντηση είναι διαθέσιμη μόνο στους συνδρομητές του Forin.gr