Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΦΠΑ, ΚΑΔ και δραστηριότητες ιδιωτικού σχολείου

Καλημέρα σας, οι ερωτήσεις μου αφορούν ένα ιδιωτικό νηπιαγωγείο και τις εκαπιδευτικές δραστηριότητες που προσφέρει στους μαθητές.

Διάβασα το ηλεκτρονικό σας βιβλίο αναφορικά με τα θέματα της ιδιωτικής εκπαιδευσης και θα ήθελα κάποιες επιπρόσθτες πληροφορίες, αν είναι δυνατόν. (Σημ. ΚΑΔ δραστηριότητας σχολείου 85.20.1-πρωτοβάθμια εκπαίδευση) 

Α. Το συγκεκριμένο σχολείο ως μέρους του διδακτικού προγράμματος προσφέρει μαθήματα ρομποτικής και μαθήματα τζούντο. Τα μαθήματα ρομποτικής γίνονται με την συνδρομή εξωτερικού συνεργάτη που κόβει ΤΠΥ. Τα μαθήματα τζούντο γίνονται επίσης με τη συνδρομή εξωτερικού συνεργάτη μέλος μη κερδοσκοπικού αθλητικού σωματείου που κόβει απόδειξη είσπραξης. Οι δραστηριότητες αυτές συμπερλαμβάνονται στην τιμή των διδάκτρων που πληρώνουν οι γονείς και ισχύουν για όλα τα παιδιά. 

Β. Μετά το πέρας του ημερισίου προγράμματος του σχολείου και για όσους το επιθυμούν, το σχολείο προσφέρει ένα προαιρετικό προγράμματος φύλαξης κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιούνται μεταξύ άλλων μαθήματα χορού από εξωτερικό συνεργάτη που κόβει ΤΠΥ και μαθήματα γιόγκα πάλι με τη συνδρομή εξωτερικού συνεργάτη μέλος μη κερδοσκοπικού αθλητικού σωματείου που κόβει απόδειξη είσπραξης.

Κάποιες από τις δραστηριότητες του προαιρετικού προγράμματος συμπεριλαμβάνονται στην χρεώση για το προαιρετικό πρόγραμμα, κάποιες άλλες έχουν επιπλέον χρεώση. 

Και για τις δύο περιπτώσεις, Α και Β, τα ερωτήματά μου είναι τα εξής:

1) αν οι συγκεκριμένες δραστηριότητες υπάγονται ή όχι σε ΦΠΑ,

2) αν το συγκεκτριμένο σχολείο υποχρεούται να δηλώσει επιπλέον ΚΑΔ για να μπορεί να παρέχει αυτές τις δραστηριότητες 

Σας ευχαριστώ πολύ,Βασιλική Παππά

  • 1 Απάντηση
Η απάντηση είναι διαθέσιμη μόνο στους συνδρομητές του Forin.gr