Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Εκκαθάριση μισθοδοσίας με βάση την εφαρμογή των ΠΝΠ και των υπουργικών αποφάσεων

Σύμφωνα με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου τις 14/03/2020 και 20/03/2020 οι πληττόμενες επιχειρήσεις έλαβαν μέτρα με βάση την μη μετάδοση του κορονοιού.
Τα μέτρα που έλαβαν ήταν η μη πώληση λιανικά από τα καταστήματα τους και η αναστολή εργασίας μέρους των εργαζομένων. Αυτό συνέβη από της 18 Μαρτίου και εντεύθεν.
Οι εργαζόμενοι αυτοί δεν προσέφεραν υπηρεσία, εξαιρουμένων των όσων είχαν άδεια και των ασθενούντων.
Η Υποβολή της δήλωσης στην Εργάνη έγινε π.χ. στις 03/04/2020 ή και ύστερα. Η Εργάνη μας αναφέρει ότι η αναστολή των εργαζομένων θα γίνει από την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης της επιχείρησης στην Εργάνη.
 
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
1. Από τις 18/03/2020 έως τις 03/04/2020 ποιος θα πληρώσει τους εργαζόμενους???
2. Ο Εργοδότης επιλέγει σαν προσωπικό ασφαλείας εργαζόμενους συγκεκριμένους που νομίζει ότι θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τις ανάγκες της επιχείρησης ή αυτούς που δεν είναι δυνατόν να ανασταλεί η εργασία τους. Έχει το δικαίωμα ο εργοδότης επιλεκτικής συμπεριφοράς προς τους εργαζόμενους σύμφωνα με τις επιχειρηματικές ανάγκες??? Αυτό διότι κάθε επιχείρηση έχει τις δικές της ιδιόμορφες λειτουργικές διαδικασίες.
3. Ύστερα από τα παραπάνω πως ο εργοδότης κάνει μισθολογική εκκαθάριση και τι ποσά καταβάλει για τους μήνες Μάρτιο - Απρίλιο και εντεύθεν??? Αυτονόητο ότι όσοι είναι ασθενής ή έχουν άδεια και όσοι εργάζονται θα πληρωθούν στο ακέραιο.
4. Τι γίνετε με το Δώρο του Πάσχα??? Πως γίνεται Μισθολογική Εκκαθάριση???

  • 1 Απάντηση
Η απάντηση είναι διαθέσιμη μόνο στους συνδρομητές του Forin.gr