Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Απολύσεις εργαζομένων. Αποζημίωση ειδικού σκοπού. ΕΡΓΑΝΗ

Καλημερα σας. 
Ανωνυμη εταιρεια με κυριο ΚΑΔ που εντασσεται στους πληττομενους (οχι με διαταγη δημοσιας αρχης) ειχε απολυσει πωλητη στισ 18/03 (εργαζ.1) .

Κατοπιν αυτου , απελυσε δευτερο εργαζομενο στισ 23/02 (εργαζ.2) . Η επιχειρηση δεν επιθυμει να ενταχθει στα ειδικα μετρα λογω ιδιαιτεροτητας στισ προσληψεισ-απολυσεις πωλητων αναλογα με τις αναγκεσ της . Ωστοσο :

(α) ο εργαζ.1 δικαιουται να λαβει το ειδικο βοηθημα των 800 ευρω. Εαν ομως η εταιρεια εισελθει στο εργανη να το δηλωσει , δεσμευεται να μην κανει καμμια απολυση απο τις 20/3 και μετα , ενω εχει ηδη απολυσει τον εργαζ.2 στις 23/3.

Για λογουσ αλληλεγγυης προς τον εργαζ.1 που δικαιουται το επιδομα , θετω το ερωτημα εαν ο εργαζ.1 μπορει να λαβει το βοηθημα χωρις δεσμευση της εταιρειας στο εργανη (μπορει να αιτηθει για παραδειγμα ο ιδιος ο εργαζομενοσ , χωρις να εχει αναρτηθει απο την εταιρεια η ειδικη δηλωση στο εργανη   . 

(β) ορισμενεσ οφειλες τησ εταιρειας προς δημοσιο εχουν αυτοματα μετατεθει μεσα στο taxis στισ 31/8 χωρις καποια δικη μας αιτηση . Μπορει αυτο να μας δεσμευσει, και ενω θα πληρωθουν αμεσα αυτες , παρολο που εμεις πουθενα δεν εχουμε αιτηθει στηριξη ;  
ευχαριστω

ANTONTABAR 02/04/2020 11:21:22

23/03 απολυση ΕΡΓΑΖ.2

ANTONTABAR 02/04/2020 12:59:02

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Στο πρώτο σκέλος , ως προς τον ΕΡΓΑΖ.1 , δεν θα κάνουμε καμία αναστολή σύμβασης. Εάν μπαίναμε , θα μπαίναμε μόνο για τον απολυμένο , που τον δείχνει αυτόματα στο ΕΡΓΑΝΗ . Αλλά έτσι είναι σαν να ζητάμε αυτόματα την ένταξή μας στα μέτρα , κάτι που δεν επιθυμούμε. Στο δεύτερο σκέλος , γνωρίζουμε ήδη πως αυτόματα μας εντάσσει, εμείς όμως δεν το επιθυμούμε και πιστεύω υπάρχει κενό νόμου αυτή τη στιγμή , για να σου δίνει την ευχέρεια να αρνηθείς.

  • 3 Απαντήσεις
Η απάντηση είναι διαθέσιμη μόνο στους συνδρομητές του Forin.gr